Litoralul se pregăteşte pentru turişti iranieni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Litoralul se pregăteşte pentru turişti iranieni

Eveniment 18 Ianuarie 2012 / 00:00 508 accesări

Dacă rezultatele sutelor de mii de euro cheltuite de Ministerul Turismului pentru atragerea turiştilor străini se lasă, în continuare, aşteptate, nu acelaşi lucru se poate spune despre acţiunile derulate de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) din România. Reprezentanţii hotelierilor de pe litoral, precum şi cei ai autorităţilor publice locale şi ai asociaţiilor de turism s-au întâlnit, ieri, în Mamaia, cu o delegaţie iraniană, formată din investitori în turism şi transport aerian. „Principalul scop al întâlnirii de astăzi (ieri – n.r.) este de a pune bazele unei cooperări cu Iranul în vederea includerii rivierei româneşti, într-o primă etapă, în oferta lor turistică”, a declarat preşedintele ANAT, Corina Martin. Prezent la întâlnire, viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, s-a arătat încântat de numărul mare de hotelieri care au răspuns invitaţiei ANAT. „Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a deschis discuţia despre noi pieţe pentru turismul românesc şi mă bucur să văd că încep să se facă deja primii paşi în acest sens”, a aspus Decebal Făgădău. În acest an ar putea veni pe litoral aproape 1.500 – 2.000 de turişti iranieni.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Serviciilor de Transport Aerian şi al Agenţiilor de Turism din Iran, Mohamad Hassan Kermani, principalul motiv pentru care România nu a fost inclusă, până acum, în oferta turistică a ţării pe care o reprezintă, îl constituie lipsa de informaţii. „Principala problemă a României este că este necunoscută pentru noi. Trebuie realizate broşuri în care să fie prezentate toate destinaţiile turistice pe care le oferiţi turiştilor iranieni”, a spus Kermani. De asemenea, preşedintele ANAT a precizat că o altă problemă pentru sosirea iranienilor în România ar fi obţinerea vizei, operaţiunea fiind una care, în prezent, durează până la două săptămâni. „Rămâne problema obţinerii vizei. Deja de doi ani eforturile noastre în acest sens au urmărit o facilitare a procedurii, iar în acest moment vorbim de o scurtare a procedurii a vizei până la 15 zile. Nu ar fi în acest moment un mare impediment, important este să dovedim că acest proiect poate să funcţioneze ceea ce va urgenta în viitor şi procedura de obţinere a vizei pentru Iran”, a explicat Martin.

SERVICII ALL-INCLUSIVE DE CALITATE Ea a mai afirmat că, în urma contractelor care vor fi încheiate între tour-operatori iranieni cu hotelieri de pe litoral, turiştii vor ateriza pe aeroportul din Tulcea şi de aici se vor îndrepta fie spre Delta Dunării, fie spre staţiunea Mamaia, în funcţie de ceea ce îşi doresc. „Dacă ne propunem să atragem piaţa iraniană, pentru început cu un număr mai redus de turişti, între 1.500 şi 2.000, ţintind undeva spre câteva mii de turişti în următorul an, trebuie să ne prezentăm cu oferte care să vină exact pe ceea ce cer turiştii iranieni. S-a vorbit de all-inclusive pe litoral, vrea să vă spun că există primul resort all-inclusive în nordul staţiunii Mamaia. Sunt şi alte hoteluri care au mai exersat serviciul all-inclusive pentru alte pieţe, de exemplu pentru piaţa germană. S-a vorbit de hoteluri de cinci stele, dar, practic, interesul tour-operatorilor iranieni a fost foarte clar exprimat şi pentru hoteluri de trei şi patru stele atâta vreme cât raportul între ceea ce vor plăti aceşti turişti şi ceea ce vor primi este unul corect. Deci, ne punem problema să oferim servicii foarte sigure, foarte curate dacă vreţi, în sensul acurateţii lor, adică ceea ce promitem trebuie să oferim. Important este să asigurăm o promovare foarte bună a destinaţiei litoral şi Delta Dunării pe piaţa iraniană, pentru că, fără promovare, o destinaţie nouă este foarte greu de vândut”, a precizat Corina Martin.



12