Loredana şi Vama susţin „Artă contra drog“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pe litoral

Loredana şi Vama susţin „Artă contra drog“

Monden 25 Iulie 2013 / 00:00 683 accesări

Artişti şi trupe româneşti aflate „pe val”, precum Loredana, Vama, Sore şi Annes, susţin lupta împotriva drogurilor printr-o serie de concerte care vor avea loc în această seară, după ora 21.00, pe litoral. Ei sprijină, în acest mod, proiectul naţional cultural „Artă contra drog - Litoral 2013”, din dorinţa de a le propune tinerilor alternative sănătoase de petrecere a timpului liber.

ASTĂZI, LA MAMAIA ŞI EFORIE NORD Startul petrecerilor de pe litoral se dă astăzi, cu două concerte de senzaţie care vor avea loc concomitent, la Mamaia şi la Eforie Nord. Astfel, astăzi, de la ora 21.00, la Teatrul de Vară din Mamaia, trupa Vama va cânta hitul verii, „Perfect fără tine”, şi va spune „Nu!” drogurilor. Pentru acest concert, biletele au preţuri de 40 şi 50 de lei.

Tot în această seară, de la ora 21.00, la Teatrul de Vară din Eforie Nord, nume de top ale muzicii româneşti vor prezenta concertul intitulat... „Apa”. Lupta contra drogurilor va fi susţinută de Loredana, „singura divă a României care abordează toate tipurile de muzică într-un singur spectacol”, cum a numit-o Oana Ivănel, de la Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film „Dracula”, Sore, o artistă tânără cu mii de fani adolescenţi, şi Annes, o cântăreaţă cu o imagine publică intactă, până în prezent. Preţul unui bilet pentru „Apa” este de 40 de lei.

CONCERTE ÎN TEATRELE DE VARĂ „Artă contra drog” continuă pe litoral şi mâine, cu muzică populară, la teatrele de vară din Eforie Sud, Saturn şi Neptun. Vor susţine concerte Constantin Enceanu, Mariana Ionescu Căpitănescu şi Steliana Sima. Orele concertelor vor fi anunţate în timp util de către organizatori. Spectacolele „Artă contra drog” vor continua până la sfârşitul lunii august.

Proiectul „Artă contra drog - Litoral 2013” a fost lansat, ieri, la Universitatea „Andrei Şaguna”, în prezenţa preşedintelui instituţiei gazdă şi partener al proiectului, prof. univ. dr. Aurel Papari şi a directorului executiv al Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) România, Gigel Lazăr. „Plecând de la constatarea că drogul este plăcut, tentant, atractiv (...), trebuie să înlocuim o tentaţie cu ceva care să fie cel puţin la fel de satisfăcător”, a spus prof. univ. dr. Aurel Papari.

În ultimii ani, vârsta de la care se începe experimentarea drogurilor a scăzut de la 16 la 14 ani. Potrivit statisticilor, 11% din consumatorii de substanţe interzise sunt elevi, iar 21% studenţi. De aceea, concertele se adresează în special acestor categorii de public.

Pe lângă Universitatea „Andrei Şaguna”, parteneri ai proiectului „Artă contra drog” sunt: Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) şi Ministerul Educatiei Nationale (MEN), motiv pentru care la eveniment au mai participat secretarul de stat în cadrul MEN, Ştefania Duminică, subsecretarul de stat MTS, Augustin Ioan, şi şeful de cabinet al MEN. Evenimentul este organizat de CIADO România (preşedinte academician Constantin Bălăceanu-Stolnici), Agenţia Naţională Antidrog şi Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film „Dracula”, reprezentată la conferinţă de Oana Ivănel, împreună cu Universitatea „Andrei Şaguna”.

„Obligaţiile faţă de elevii noştri nu se încheie odată cu anul şcolar, ci continuă şi în timpul vacanţei”, a spus secretarul de stat în cadrul MEN, Ştefania Duminică, aceasta alăturându-se în lupta împotriva „flagelului secolului XXI”, drogul.

„Proiectul „Artă contra drog” are ca scop transmiterea mesajului următor: „Drogurile nu sunt periculoase pentru că sunt ilegale, drogurile sunt ilegale pentru că sunt periculoase”. Încercăm să arătăm, prin spectacolele pe care le oferim, (...) că arta este cea care ridică omul pe culmile frumosului, în timp ce drogurile îl adâncesc în tenebrele întunericului”, a spus Oana Ivănel, din partea Asociaţiei „Dracula”.



12