Guvernul face eforturi să se pregătească pentru un eventual val trei al pandemiei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ludovic Orban: "Guvernul face eforturi să se pregătească pentru un eventual val trei al pandemiei"

Sănătate 17 Noiembrie 2020 / 09:23 899 accesări

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că Guvernul face eforturi să se pregătească pentru un eventual val trei al pandemiei, menţionând că şi-a asumat introducerea de astfel de restricţii tocmai pentru că sunt absolut necesare.

Facem eforturi constante pentru a ne pregăti pentru a face faţă şi mai bine. Practic, puteţi vedea că am făcut progrese, sigur, nu pot să zic că sunt la nivelul nevoilor, dar am făcut progrese pe toate liniile şi în materie de echipamente de protecţie, de aparate de diagnosticare Real Time PCR.
Acum achiziţionăm şi 3 milioane de teste rapide pentru a fi folosite pentru personalul medical, pentru beneficiarii serviciilor din căminele cu vârstnici, cu persoane cu dizabilităţi, centre cu copii. Încercăm şi aici să creştem capacitatea de testare cu noul tip de teste rapide.
În ceea ce priveşte creşterea capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă, vedeţi cu precizie că, deşi nimeni nu ar fi crezut, astăzi există în terapie intensivă aproximativ 1.180 şi ceva de pacienţi care beneficiază de tratament medical şi creştem în continuare capacitatea de tratare

Premierul a precizat că Executivul şi-a asumat introducerea de restricţii, deşi acestea generează opoziţie în societate.

Taguri articol


12