Lupte de stradă în Hong Kong. Poliţia a intervenit pentru dispersarea oamenilor ce protestează împotriva unei legi dorite de China

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Lupte de stradă în Hong Kong. Poliţia a intervenit pentru dispersarea oamenilor ce protestează împotriva unei legi dorite de China
Externe 24 Mai 2020 / 11:28 395 accesări 0 comentarii

Poliţia din Hong Kong a intervenit cu mai multe vehicule blindate şi cu tunuri cu apă în dimineaţa zilei de duminică. Forţele de ordine au emis un avertisment că vor "impune măsurile necesare" pentru a opri protestele neautorizate. Pe reţelele sociale au fost postate numeroase imagini cu blocade ale forţelor de ordine ce opreau vehicule.

Protestul cu un număr mare de oameni a început paşnic în acestă dimineaţă pe Hennessy Road. A fost urmat la 30 de minute de intervenţia poliţiei, potrivit The Guardian.

Magazinele şi clădirile şi-au închis rapid uşile, iar oamenii au fugit pe stăzile adiacente. Poliţia a urmărit persoanele.

"Chiar dacă există riscul să fiu arestat, voi contiunua să vin, am să lupt până la ultima gură de aer", a precizat un protestatar de 30 ani pentru The Guardian.

Manifestaţii au strigat: Independenţă pentru HK, singura soluţie/ Luptaţi pentru libertate staţi alături de HK/ Revoluţia noastră.

Uniunea Europeanăa îndemnat, vineri după-amiază, Administraţia Chinei să respecte autonomia provinciei Hong Kong, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a ameninţat Beijingul cu o reacţie "foarte puternică" faţă de iniţiativa de securitate naţională.

"Uniunea Europeană acordă o importanţă majoră menţinerii unui înalt nivel de autonomie în Hong Kong, în conformitate cu legea fundamentală şi cu angajamentele internaţionale. Uniunea Europeană are tot interesul ca stabilitatea şi prosperitatea Hong Kong-ului să continue după principiul «o ţară, două sisteme»", a declarat vineri după-amiază Josep Borrell, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, citat de cotidianul Le Figaro.

Statele Unite au condamnat vehement iniţiativa Administraţiei de la Beijing de instituire a unei noi legislaţii de securitate naţională în Hong Kong, preşedintele Donald Trump avertizând China cu o reacţie "foarte puternică".

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1434 secunde