Mâncăm legume și fructe otrăvite?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mâncăm legume și fructe otrăvite?

Lifestyle 19 Februarie 2016 / 18:20 469 accesări

Un raport al Laboratorului pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide arată că la o treime din legumele, respectiv la 46% din fructele autohtone s-au descoperit urme de substanţe folosite de producători pentru a obţine recolte mai bogate sau pentru a-şi proteja culturile. Din fericire, valorile sunt sub limita admisă. Însă, în contextul scandalului privind cauzele îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș, aceste date sunt îngrijorătoare. Din piersicile şi merele analizate anul trecut, 70%, respectiv 63% aveau urme de substanţe folosite pentru tratarea plantelor şi conservarea fructelor în depozite.

Dintre legumele analizate, cele care prezintă procentul cel mai mare de reziduuri de pesticide sunt: pătrunjel 75%, salată 73%, ciuperci 55%, morcovi 43%, gogoşari 43%. Chiar dacă nivelul de substante nocive din astfel de alimente respectă normele legale, medicii spun că, dacă sunt consumate repetat, pot provoca probleme de sănătate, informează romaniatv.net.



12