Măslinele, împotriva cancerului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Măslinele, împotriva cancerului

Sănătate 28 Decembrie 2009 / 00:00 1143 accesări

Ultimele studii arată că măslinele protejează organismul de cancer cu ajutorul unui ingredient numit oleocantal care se regăseşte în ulei. De asemenea, acestea conţin şi o cantitate însemnată de vitamina E ce ajută la eliminarea apei din organism, reduce nivelul colesterolului, dar este şi un puternic antioxidant. Dacă în alimentaţie se includ cât mai des măsline veţi fi mai feriţi de cancerul de ovare, sân sau colon. Din punct de vedere a sărurilor minerale aceasta nu duce lipsa de: potasiu, magneziu, fosdor, cupru, mangan, caroten, calciu. De asemenea, maslinele conţin şi vitaminele A, B, C, E, dar şi vitamina F. Frunzele măslinului au o acţiune diuretică şi înca din Antichitate au fost folosite pentru curăţarea rănilor. Măslinele au şi un indice glicemic destul de mic care ajută la apariţia treptată a energiei. Măslinul a fost folosit în medicină încă din perioada antică. În afara uleiului şi fructelor, erau folosite atât coaja arbustului cât şi frunzele, pentru tratarea febrei, răcelilor şi chiar a malariei.



Ştiri recomandate

12