Meciurile din play-off-ul pentru EURO au fost, din nou, amânate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal internaţional

Meciurile din play-off-ul pentru EURO au fost, din nou, amânate

Sport 01 Aprilie 2020 / 18:44 870 accesări

Miercuri, 1 aprilie, UEFA a organizat o videoconferință cu liderii tuturor federațiilor europene, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

În urma consultărilor, în contextul evoluției pandemiei de coronavirus, prin decizia Comitetului Executiv al UEFA, forul european a decis amânarea tuturor partidelor internaționale programate până la finalul lunii iunie (seniori, senioare, juniori, junioare).

Meciurile din barajul pentru turneul final al Campionatului European de fotbal, programate inițial în luna martie și mutate, ulterior, pentru luna iunie, au fost, din nou, amânate. Datele exacte de disputare ale partidelor decisive vor fi comunicate ulterior de forul de la Nyon.

În play-off-ul pentru EURO, România va înfrunta Islanda, în deplasare, iar în cazul unui succes tricolorii vor juca pentru prezenţa la turneul final tot pe teren străin, împotriva Bulgariei sau Ungariei.

Conform www.frf.ro, UEFA a mai luat următoarele decizii, asupra competițiilor europene intercluburi şi interţări:

Euro U17 masculin 2020:

Turneul final care trebuia să fie găzduit de Estonia se anulează.

Se anulează, implicit, și disputarea fazei Turul de Elită, unde România era calificată (grupa era programată în Belgia).

Euro U17 feminin 2020:

Se va căuta, în continuare, identificarea unei posibilități pentru disputarea turneului final din Suedia și a ultimei faze preliminare, Turul de Elită, unde România este calificată (grupă programată în Ungaria).

Euro U19 masculin 2020:

Se va căuta, în continuare, identificarea unei posibilități pentru disputarea turneului final din Irlanda de Nord și a ultimei faze preliminare, Turul de Elită.

Euro U19 feminin 2020:

Turneul final care trebuia să fie găzduit de Georgia se anulează.

Se anulează, implicit, și disputarea fazei Turul de Elită, unde România era calificată (grupa era programată în Țările de Jos)

Licențierea cluburilor pentru cupele europene:

Prelungirea termenului pentru finalizarea tuturor procedurilor.

Competițiile de club continentale:

Acestea urmează să reînceapă după reluarea competițiilor interne, însă în acest moment se discută pe mai multe scenarii aflate sub analiză.

Perioada de transferuri:

Se vor continua discuțiile pentru identificarea celei mai bune soluții, fie extinderea perioadei de transferuri, fie decalarea acesteia, direcția fiind aceea de flexibilitate în rezolvarea situației, așa cum a solicitat Federația Română de Fotbal.

Următoarea videoconferință a UEFA cu liderii tuturor asociațiilor naționale va avea loc la jumătate lunii aprilie.12