Merkel vrea acorduri între UE și state nord-africane, pentru limitarea imigrației

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Soluție de avarie

Merkel vrea acorduri între UE și state nord-africane, pentru limitarea imigrației

Externe 23 August 2016 / 16:09 484 accesări

Artizana căderii Europei în mâinile musulmanilor de toate felurile, unii veniți ca să scape de războaiele de acasă, alții ca să pornească războaie departe de casă, onor doamna Angela Merkel, are planuri mari pentru aceeași Europă. Strânsă cu ușa de electoratul din țara de baștină, aceasta a venit cu o idee briliantă: UE scapă de imigranții clandestini, în schimbul unora cu drepturi în regulă!

Cancelarul german, Angela Merkel, s-a exprimat în favoarea încheierii unor acorduri între UE și statele din nordul Africii, pentru a limita imigrația în Europa, după modelul controversatului acord cu Turcia, relatează postul France24. Adică, așa cum turcii țipă acum să circule liber prin UE, așa vor țipa mâine-poimâine și africanii lui Merkel! Potrivit acordului între UE și Turcia, Ankara și-a dat aprobarea pentru primirea înapoi a imigranților sirieni care au ajuns ilegal până Grecia, în schimbul trimiterii unor refugiați în Europa, aceștia urmând să fie redistribuiți în statele membre. Mai mult, UE a fost de acord să ofere un ajutor financiar consistent Ankarei, liberalizarea regimului vizelor pentru cetățeni turci și accelerarea negocierilor pentru aderarea Turciei la UE. ”Trebuie să ajungem la acorduri similare și cu alte state, cum ar fi cele din nordul Africii, pentru a putea avea un control mai bun asupra rutei mediteraneene a refugiaților”, a declarat Merkel pentru cotidianul ”Neue Passauer Zeitung”. ”Astfel de acorduri sunt și în interesul refugiaților”, a mai afirmat cancelarul german, indicând riscurile imense la care se supun imigranții care încearcă să traverseze marea în ambarcațiuni improvizate. ”Este mai sigur pentru ei și există motive întemeiate pentru rămânerea lor în Turcia, unde barierele culturale și lingvistice sunt mai mici și sunt în apropiere de țara natală”, crede Merkel. Există însă temeri că acordul UE - Turcia ar putea să eșueze, în contextul tensiunilor tot mai accentuate între cele două părți. UE a criticat dur măsurile luate de Turcia în urma loviturii de stat eșuate din iulie, lucru care a provocat reacții furioase la Ankara. De departe, însă, cele mai mari temeri ar fi dacă, după modelul acordului cu Tucia, UE ar acorda acces în țările membre, fără vize, africanilor cu care încheie contracte ca să scape de imigranți. Adică, pe de o parte, europenii ar scăpa de imigranții ilegali și, pe de altă parte, s-ar... căptuși definitiv cu tot felul de africani apți de radicalizare, dar cu acte-n regulă, avizate de Merkel, aceeași făptură minunată care a umplut Europa de refugiați musulmani de neîmblânzit, ca să nu spunem de needucat.

SUSPECȚI ARESTAȚI Până rezolvă Merkel criza imigranților, poliția din Franța, țară greu încercată de atentatele extremiștilor musulmani care au pătruns și ei în Europa, odată cu valul de refugiați de război, a anunțat că în această lună a arestat șapte suspecți de terorism. Numărul persoanelor arestate în primele șase luni ale acestui an în Franța, pentru presupuse legături teroriste, este echivalent cu numărul arestărilor pentru aceleași motive în tot cursul anului trecut, a declarat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve. În ultimul an, Franța a fost scena mai multor atacuri teroriste, cele mai sângeroase fiind cele de la Paris, din noiembrie 2015, și Nisa, din iulie. Bernard Cazeneuve a făcut aceste declarații într-o conferință de presă cu omologul său german, Thomas de Maiziere, ocazie cu care cei doi au anunțat o nouă inițiativă franco-germană privind securitatea europeană, care prevede, printre altele, limitarea encriptării, ceea ce ar permite guvernelor să monitorizeze comunicarea între suspecții de terorism. În urma atentatelor din această vară comise în ambele state, miniștrii au mai subliniat necesitatea unui sistem european unic care să permită schimbul de informații între serviciile de securitate din Europa.

Taguri articol


12