Microsoft vs. Samsung

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Schimbări greu de anticipat

Microsoft vs. Samsung

Monden 05 August 2014 / 00:00 509 accesări

Segmentul companiilor care asigură programe de calculator trece prin schimbări ale căror efecte sunt greu de anticipat. Mari coloși ai economiei mondiale fie sunt puși pe harță, fie își securizează tehnologiile, ceea ce ar putea avea consecințe asemănătoare unui tsunami.

Microsoft a dat în judecată Samsung Electronics la un tribunal din Manhattan, acuzând compania sud-coreeană că a încălcat un acord din 2011 privind folosirea reciprocă a unor patente. Potrivit acordului, cele două companii îşi acordau reciproc dreptul de folosinţă a produselor lor. Microsoft a primit redevenţe din partea Samsung pentru telefoanele şi tabletele care folosesc o parte din tehnologia brevetată de compania americană. Cele două companii anunţaseră şi că vor colabora la dezvoltarea şi comercializarea sistemului de operare Windows Phone. Microsoft acuză însă Samsung că aceasta se foloseşte de achiziţia diviziei de telefoane a Nokia de către compania americană drept scuză pentru nerespectarea contractului. Samsung nu a efectuat la timp plata unei redevenţe şi a refuzat să plătească dobândă pentru întârzierea plăţii şi, potrivit Microsoft, a ameninţat că va întrerupe acordul din cauza achiziţiei Nokia. Compania americană solicită despăgubiri a căror valoare nu a fost dezvăluită, precum şi o declaraţie din partea curţii care să arate că achiziţia diviziei de telefoane a Nokia nu afectează acordul cu Samsung. Compania sud-coreeană se află într-un conflict referitor la patente şi cu Apple, producătorul iPhone.

PROMOVAREA TEHNOLOGIEI LOCALE Mai sensibil ca niciodată la practicile de spionaj, la care a fost și rămâne unul dintre suspecții de serviciu, Guvernul chinez a renunţat la achiziţia de softuri antivirus ale companiilor Symantec şi Kaspersky Lab, din motive de securitate. Excluderea a avut loc după ce Ministerul pentru Securitate Publică a avertizat în luna iunie că programele antivirus ale Symantec prezintă vulnerabilităţi. Agenţia pentru achiziţii a Chinei a eliminat programele antivirus ale celor două companii de pe o listă a softurilor aprobate, care include şi produse ale unor companii locale, precum Qihoo 360 Technology şi Kingsoft. China a intensificat verificarea companiilor străine, după dezvăluirile lui Edward Snowden referitoare la programul de spionaj al Agenţiei Naţionale de Securitate din SUA şi inculparea a cinci ofiţeri de armată chinezi pentru sustragerea de informaţii în SUA.

Google şi Apple au fost criticate de presa de stat chineză pentru că ar fi colaborat cu autorităţile americane în activităţi de spionaj, în timp ce Microsoft a fost exclusă de la o comandă de achiziţie a Guvernului chinez. Kaspersky Lab a anunţat la rândul ei că investighează şi colaborează cu autorităţile chineze în această problemă, precizând că este prematur să intre în detalii în acest moment. Potrivit Ministerului de Securitate Publică din China, programul Symantec pentru prevenirea pierderii datelor are probleme de securitate care ar putea permite accesul din exterior.



12