Migranții și-ar da viața să ajungă (măcar) în România. În Constanța vin cu miile!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Invazia continuă Migranții și-ar da viața să ajungă (măcar) în România. În Constanța vin cu miile!
Eveniment 13 Septembrie 2017 / 17:27 1293 accesări 0 comentarii

Ne place sau nu să credem, România este invadată, în această perioadă, de migranții din Orientul Mijlociu și nordul Africii. În ultimele două luni, mii de migranți au ajuns în România la bordul ambarcațiunilor. Dacă, până acum, navele cu refugiați soseau în țară în fiecare weekend, de săptămâna aceasta, ambarcațiunile ajung în porturile constănțene aproape în fiecare zi. Marea problemă este aceea că cei care fug din țările lor în căutarea unui trai mai bun își pun viețile în mare pericol. Potrivit polițiștilor de la Garda de Coastă, ambarcațiunile care transportă refugiați din Siria, Iran și Irak sunt într-o stare tehnică precară și sunt supraîncărcate. Iar acest lucru face ca orice „excursie” în care pleacă refugiații să se transforme într-o cursă a supraviețuirii.

NAVĂ ÎN DERIVĂ, SUPRAÎNCĂRCATĂ, SALVATĂ DUPĂ 15 ORE

Cu o asemenea situație s-au confruntat polițiștii Gărzii de Coastă Constanța, care marți, 12 septembrie, în jurul orei 11.00, au detectat un pescador suspect care plutea în derivă, având la bord mai mult de 150 de persoane ce se aflau în mare pericol. Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două nave de intervenţie care s-au deplasat spre ambarcaţiunea suspectă. Totodată, a fost solicitat sprijinul Marinei Militare, care a participat cu o navă de intervenţie aflată în zonă. Nava, care a plutit în derivă, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor, vremea fiind nefavorabilă (vânt puternic, mare de gradul 5). Echipajele de salvare au acţionat conform procedurilor internaţionale, prin iniţierea unei acţiuni de căutare și salvare, pentru a oferi sprijin şi asistenţă navei aflate în pericol. După aproximativ 15 ore de intervenții, pescadorul a fost adus în siguranță în Portul Midia, în condiții de vreme nefavorabilă și mare de gradul 4-5. Persoanele aflate la bord au fost debarcate. După evaluarea preliminară a stării de sănătate a acestora şi acordarea de asistență medicală de specialitate, s-au derulat procedurile specifice în astfel de situaţii, constând în activităţi de triere şi identificare a celor în cauză. În total au fost identificate 157 de persoane, care au declarat că sunt cetăţeni din Iran și Irak, 56 de copii și 101 adulți, care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră. Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, împreună cu reprezentanți ai IJJ Constanța, IPJ Constanța, ISU Dobrogea și Serviciul pentru Imigrări Constanta, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.6546 secunde