Ministerul Justiției a lansat procedura de recrutare a unui nou procuror general

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministerul Justiției a lansat procedura de recrutare a unui nou procuror general

17 Februarie 2016 / 14:15 321 accesări

Ministerul Justiției (MJ) anunță că a lansat miercuri procedura de recrutare a unui nou procuror general al României, funcție rămasă vacantă ca urmare a demisiei lui Tiberiu Nițu.

"Doresc să încurajez procurorii să participe într-un număr cât mai mare la această procedură de selecție în vederea propunerii pentru numirea în cea mai înaltă funcție în Ministerul Public și îi asigur pe toți cei care prin rezultatele lor au dovedit integritate și imparțialitate, precum și un înalt nivel de profesionalism că vor avea șanse egale", a transmis ministrul Justiției, Raluca Prună, potrivit unui comunicat al MJ.

MJ a publicat criteriile avute în vedere pentru ocuparea funcției de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și calendarul estimativ al procedurii.

Conform dispozițiilor din art. 54. alin. 1 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, numirea în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se face de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.12
Pagina a fost generata in 0.2067 secunde