Ministrul Energiei: România poate construi astăzi un reactor la Cernavodă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ministrul Energiei: România poate construi astăzi un reactor la Cernavodă
Economie 22 August 2019 / 12:56 2246 accesări 1 comentariu

Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat că România este capabilă să construiască "astăzi" un reactor la Centrala de la Cernavodă. Acesta a mai spus că retubarea Reactorului 1 al centralei este în desfăşurare, dar sistemul energetic mai are nevoie de investiţii.

“Astăzi putem să construim un reactor noi. În momentul în care implementăm contractele pentru diferenţă, cu construcţia nu o să fie niciun fel de problemă. Suntem în negocieri. Negociem în continuare cu partenerul chinez”, a afirmat ministrul.

Condiţiile de acum 7 ani, când au început discuţiile, s-au schimbat, spune ministrul: “Nu pot să spun că avem o certitudine. Suntem în negocieri. Investiţia asta şi negocierile sunt făcute astfel încât noi, România, să nu plătim un preţ prea mare. E adevărat că negocierile au trenat extrem de mult. Condiţiile de acum 7 ani s-au schimbat. Noi facem analize permanent”.

Anton Anton a adăugat că procesul de retubare a Reactorului 1 de la Cernavodă este în curs, acum aflându-se în prima etapă de definire şi organizare. “Retubarea Reactorului 1 şi al doilea de la Cernavodă. La Reactorul 1, eu zic aşa, nu zic eu, ci toţi cei care lucrează, că operaţiunea de retubare a început. Are 3 faze. Prima etapă este de definire organizare etc., care se termină în 2021. A doua este pregătirea implementării până în 2026, care înseamnă şi realizarea unor elemente fizice care se pot face în perioada de oprire planificată. Faza a treia este oprirea efectivă, care înseamnă implementaretimp de 2 ani. Apoi, Reactorul 1 reabilitat mai funcţionează încă 30 de ani fără probleme. Este extrem de important. E important că această investiţie a început", a declarat ministrul.

Anton Anton a mai recunoscut că sistemul energetic din România are încă mare nevoie de investiţii. “Sistemul energetic are nevoie de investiţii. Nu, nu avem de toate”, a afirmat ministrul Energiei.

Loading...

1 comentariu

Adrian 21:17:16 / 30 August 2019
Da !

Sub conducerea inteleapta si glorioasa a PSD-ALDE , romanii mandri ca sunt ceea ce sunt , pot crea nu numai reactoare nucleare , ci si portavioane , submarine , nave spatiale , sateliti de toate felurile , roboti ultraperformanti , softuri incredibile , telescoape orbitale uriase , rovere sprintene care ar putea cerceta toate planetele si stelele din Calea Lactee si chiar din tot Universul , dar si cei mai lungi carnati si mititei , cele mai mari cantitati de bors si perje . Prin inginerie genetica , ar putea chiar aduce la viata , dinozaurii , mamutii si pe omul cavernelor . Cu un mic efort partinic , ar putea crea si pe cel mai mare pitic ...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.153 secunde