Ministrul Sănătății: Dacă un copil dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți copiii vor fi testați

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Sănătății: Dacă un copil dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți copiii vor fi testați

Sănătate, Educație 16 Ianuarie 2021 / 10:14 1274 accesări
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Dacă un copil dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți copiii vor fi testați, iar tot personalul din învățământ este inclus în etapa a doua de vaccinare, a anunțat ieri ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, într-o conferință de presă de la Guvern.

„Președintele a anunțat ieri că de la începutul lunii februarie vor fi deschise școlile în anumite condiții de siguranță și epidemiologice, mai precis dacă trendul rămâne același pe care-l vedem astăzi, respectiv dacă lucrurile chiar se îmbunătățesc. Nu e o garanție, dar este o promisiune că dacă evoluția lucrurilor ne permite, atunci e un obiectiv pentru acest Guvern să redeschidă școlile, însă nu o vom face fără măsuri de precauție:
- Vaccinarea personalului din învățământ, vaccinarea învățătorilor, vaccinarea profesorilor, tot personalul din învățământ este în etapa a doua de vaccinare, etapă deschisă astăzi.
-A doua măsură este testarea tuturor persoanelor simptomatice, contacți ai celor identificați pozitiv cu Covid-19.
Cu alte cuvinte, dacă cineva apare într-o anchetă epidemiologică și intră în contact cu cineva din școală, este sau lucrează în acea școală, va fi imediat testat cu teste antigen, fie că este copil sau adult.

De asemenea, dacă oricine are simptome, va fi testat, dacă un copil dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți copiii vor fi testați.

Lucrăm la minister chiar acum și peste weekend la un ghid de bune practici și pentru școli care să ne asigure că cele mai bune măsuri sunt luate încă de pe acum pentru începerea școlii pe 8 februarie.
Toate măsurile care au fost luate înainte în școli vor fi acum și mai strict supravegheate de autoritățile locale, vorbesc de decalarea programului școlar pentru asigurarea distanțării, vorbesc despre purtarea corectă a măștii, despre igiena mâinilor.”
12
Pagina a fost generata in 0.2452 secunde