Ministrul Sănătății: Vaccinarea este un dar pentru copii, la fel cum este și botezul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ministrul Sănătății: Vaccinarea este un dar pentru copii, la fel cum este și botezul
Sănătate 19 Mai 2017 / 15:40 160 accesări 3 comentarii

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a făcut, vineri, un apel către părinți să accepte vaccinarea copiilor și a declarat că "vaccinarea este un dar pentru copii, la fel cum este și botezul, la fel cum este laptele mamei". "Noi trebuie să creștem acoperirea vaccinală și fac din nou un îndemn public la toți părinții responsabili: vă rog să vă vaccinați copiii. Vaccinarea este un dar pentru copii, la fel cum este și botezul, la fel cum este laptele mamei și la fel cum este dragostea pe care o revărsați asupra copiilor voștri", a afirmat Bodog, aflat într-o vizită la Bacău.

Ministrul Sănătății a precizat că "nimeni nu se duce cu arcanul să îi ia pe copii să îi ducă la vaccinare", însă a atras atenția că părinții care refuză vaccinarea trebuie să își asume riscurile. Florian Bodog a anunțat că va organiza dezbateri publice pe tema vaccinării și, în același timp, va prezenta public efectele adverse ale vaccinurilor. "Am început deja o serie de dezbateri publice. Legea este în dezbatere publică și urmează încă o ședință de dezbateri publice săptămâna viitoare. Pe de altă parte, am solicitat Agenției Naționale a Medicamentului să publice pe site toate reacțiile adverse la vaccin care au fost înregistrate în România. Ele vor fi publice și vor putea fi consultate de toată lumea. Trebuie însă să conștientizăm că au fost foarte multe boli care au fost eradicate datorită vaccinării și eu cred că asta este ceea ce trebuie să ne călăuzească. În același timp, sunt absolut de acord că trebuie să prezentăm toate riscurile și toate avantajele vaccinărilor și grupurile tehnice de lucru pe care noi le propunem în lege să prezinte părinților, să aibă discuții cu părinții", a adăugat Bodog.

3 comentarii

hai sictir 21:48:58 / 19 Mai 2017
...

Penibilii de la guvernare cauta sa prosteasca prostii cu orice pret. Tradatorii astia ar trebui bagati in puscarie

un om 00:39:27 / 20 Mai 2017
vaccinuri

Da de acord cu vaccinurile,dar de ce nu le avem pe ale noastre cum erau pina acum citiva ani? De ce trebuiesc aduse de pe alte meleaguri? Oare nu este de ajuns ca mincam doar chimicale?

doctor haos 08:22:43 / 20 Mai 2017
altii ar trebui vaccinati

De ce nu se folosesc vaccinurile romanesti crea erau adaptate structurii biologice a romanilor. Iar este o minarie pentru a importa si a ne duce cu gindul la faptul ca cineva vrea scaderea populatiei Romaniei, prin orice: alimente, vaccinuri, medicamente, reglementari.. Nu este nimeni nebun sa nu-si vaccineze copilul daca nu ar avea suspiciuni ca sint alte interese decit sanatatea copiilor. De ce Institutul Cantacuzino nu le produce si nu da un comunicat pentru lamurirea populatiei?In ce spune ministrul sanatatii sau cei de la agentia medicamentului, dupa atita chestii intimplate, nu poti avea incredere.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2021 secunde