Naţionala de handbal masculin a României a ratat calificarea la Campionatul European

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Chiar dacă EHF a mărit numărul participantelor la turneul final de la 16 la 24

Naţionala de handbal masculin a României a ratat calificarea la Campionatul European

Sport 14 Iunie 2019 / 14:32 1572 accesări

Reprezentativa de handbal masculin a României a pierdut, joi seară, pe teren propriu, întâlnirea cu Portugalia, cu scorul de 19-24 (11-12), penultima din Grupa a 6-a preliminară a Campionatului European din 2020. Au evoluat pentru echipa noastră: Popescu şi Iancu - portari; Şimicu 6 goluri, Raţă 4 goluri, Grigoraş 2 goluri, Rotaru 2 goluri, Bujor 1 gol, Buzle 1 gol, Căbuţ 1 gol, Fotache 1 gol, Thalmaier 1 gol, Becheru, Csog, Dumitru, Mănescu şi Mocanu. Handbaliştii tricolori nu mai au astfel nicio şansă de a evolua la turneul final. România are două puncte în clasament, iar în ultima etapă va juca în deplasare, cu Franţa, meciul fiind programat duminică.

La turneul final se vor califica primele două clasate din fiecare din cele opt grupe preliminare, plus patru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament.

Campionatul European din 2020, primul care se va disputa cu 24 de echipe, va avea loc în Suedia, Austria şi Norvegia, în perioada 9-26 ianuarie.

În preliminarii au luat startul 32 de echipe, iar 20 din acestea se vor califica la turneul final, alături de cele trei gazde, plus campioana europeană en titre, Spania.

Români a jucat ultima dată la un turneu final al Campionatului European de handbal masculin în 1996.12
Pagina a fost generata in 0.1713 secunde