Nico Rosberg și-a anunțat retragerea din Formula 1, la doar 31 de ani!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La cinci zile după ce a cucerit primul său titlu de campion mondial

Nico Rosberg și-a anunțat retragerea din Formula 1, la doar 31 de ani!

Sport 02 Decembrie 2016 / 17:54 697 accesări
Nico Rosberg a preferat să se retragă în plină glorie din Formula 1

Nico Rosberg a preferat să se retragă în plină glorie din Formula 1

Pilotul german Nico Rosberg, noul campion mondial de Formula 1, şi-a anunţat vineri retragerea din activitate! În vârstă de 31 de ani, Rosberg şi-a explicat decizia prin intermediul unei scrisori pe care a publicat-o pe pagina personală de Facebook.

„În cei 25 de ani de curse, visul meu, singura mea mare dorință a fost să devin campion mondial în Formula 1. Cu toată munca, sacrificiile, acesta a fost țelul meu. Și acum l-am atins! Mi-am urcat muntele, sunt pe vârf și totul pare perfect. Când am câștigat cursa de la Suzuka, iar destinul câștigării titlului se afla numai în mâinile mele, am început să simt presiunea cu adevărat și am început să mă gândesc la încheierea carierei, dacă reușeam să devin campion mondial. La Abu Dhabi, duminică dimineață, am știut că aceea putea fi ultima mea cursă, iar acel sentiment mi-a eliberat capul de gânduri înainte de start. Am vrut să mă bucur de fiecare secundă a acelei experiențe, știind că ar putea fi pentru ultima dată. Apoi s-au stins luminile și am avut cele mai intense 55 de tururi din viața mea. Am luat decizia (n.r. - de a se retrage) luni seară. După ce am reflectat o zi, primele persoane cărora le-am transmis asta au fost Vivian și Georg (n.r. - Georg Nolte, membru al echipei lui Nico), urmați de Toto”, scrie Nico Rosberg într-o postare pe contul oficial de Facebook.

Pilotul german Nico Rosberg (Mercedes) a devenit duminică 27 noiembrie noul campion mondial al Formulei 1, după ce s-a clasat pe locul 2 în Marele Premiu de la Abu Dhabi, ultima cursă a anului. Cu nouă victorii în acest an, Nico Rosberg a obţinut primul titlu de campion mondial din carieră, după ce în sezoanele 2014 şi 2015 a încheiat pe locul 2.

De-a lungul carierei în Formula 1, Nico Rosberg a luat startul în 206 Mari Premii și a obținut 23 de victorii. În 30 de curse a plecat din pole position și a prins podiumul de 57 de ori. În total a strâns 1594,5 puncte.

În Formula 1, Rosberg a concurat pentru echipele Williams (2006-2009) și Mercedes (2010-2016).

Citește și:

Hamilton ar putea fi pedepsit de Mercedes după ce a ignorat ordinele de echipă

Nico Rosberg este noul campion mondial din Formula 1

Rosberg și Hamilton își dispută titlul mondial în ultima cursă a sezonului

Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei lipsește din calendarul sezonului 2017

Jenson Button se retrage din Formula 1 după Marele Premiu de la Abu Dhabi

Marele Premiu de Formula 1 al Canadei va avea loc și anul viitor

Malaezia renunță din 2018 la Marele Premiu de Formula 1

Cerul Braziliei a plâns la retragerea lui Massa din Formula 112