„Noaptea Walpurgiei” şi „Carmen”, în paşi de dans

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Noaptea Walpurgiei” şi „Carmen”, în paşi de dans

Cultură 05 Octombrie 2013 / 00:00 526 accesări

Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” dedică seara de sâmbătă întâlnirii cu muza Terpsichore. Iubitorii dansului clasic sunt aşteptaţi să vadă un diptic de balet: „Noaptea Walpurgiei”, pe muzică de Charles Gounod, şi „Carmen”, de Bizet / Scedrin. Cele două minispectacole au fost puse în scenă, stagiunea trecută, de Florin Brînduşă şi Lee Won Kook.

Tabloul „Noaptea Walpurgiei”, inspirat de drama lui Faust, reprezintă singurul divertisment dintr-o operă care poate constitui un balet în sine. El are la bază o veche credinţă populară din Germania, potrivit căreia, în noaptea 30 aprilie spre 1 mai, vrăjitoarele şi demonii, spiritele pământului şi zânele se dezlănţuie pentru câteva ore, sărbătorind primăvara. Baletul „Noaptea Walpurgiei“, în viziunea lui Florin Brînduşă, aduce în prim-plan două cupluri reprezentative de îndrăgostiţi „damnaţi”: Antoniu şi Cleopatra, respectiv Paris şi Elena.

În partea a doua serii, publicul se va întâlni cu pasionala Carmen, cu Don Jose şi cu Escamillo, dar şi cu Jokerul, personaj creat de Lee Won Kook pentru a reprezenta partea sensibilă şi plină de umor a îndârjitului Don Jose. Vor dansa pentru publicul constănţean: Eliza Maxim, Delia Luca, Aliss Tarcea, Yukimi Otsuka din Japonia, Horaţiu Cherecheş, Sergiu Dan şi Adrian Mihaiu.

Biletele pentru „Noaptea Walpurgiei” şi „Carmen” au preţuri de 20 lei (elevi, studenţi şi pensionari) şi 40 de lei. Ele se mai pot achiziţiona şi în această sâmbătă, de la ora 18.00, de la casa de bilete din incinta teatrului.12