Noi îmbolnăviri de Ebola

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Noi îmbolnăviri de Ebola

Monden 25 Octombrie 2014 / 00:00 601 accesări

După câteva zile de relativă acalmie, au fost anunțate noi îmbolnăviri de Ebola. Un medic din New York, recent întors din vestul Africii, a contractat virusul Ebola, a anunțat primarul metropolei americane, Bill de Blasio. Acest medic, care a lucrat cu pacienți suferind de Ebola în Guineea, este primul caz confirmat de Ebola în cel mai mare oraș din SUA. Craig Spencer a fost internat de urgență, cu febră mare și dureri abdominale. Bărbatul a fost supus apoi unor teste, pentru a se stabili dacă suferea de virusul Ebola. Acesta a lucrat pentru Médecins sans Frontieres în Guineea și a tratat bolnavi suferind de virus. Bolnavul este internat la spitalul Bellevue din Manhattan, special pregătit pentru a gestiona eventualele cazuri de Ebola la New York.

Orașul New York a înregistrat primul caz de Ebola, în condițiile în care epidemia amenință să se răspândească în alte două țări din Africa Occidentală, Mali și Coasta de Fildeș. Primul caz de Ebola înregistrat în Mali este o fetiță de 2 ani venită din Guineea vecină împreună cu bunica ei, care a fost plasată în carantină la Kayes, a informat Ministerul Sănătății. Toate persoanele care au intrat în contact cu copilul au fost plasate sub supraveghere. În fața rapidității extinderii virusului, mijloacele considerabile promise în termeni financiari și de personal medical riscă să ajungă prea târziu. În Coasta de Fildeș, aflată la frontiera cu cele două țări cele mai afectate, Guineea și Sierra Leone, dar care a reușit până acum să scape de contagiere, un infirmier originar din Guineea potențial contagiat, care ar fi intrat clandestin în țară, este căutat activ. Aceste alerte intervin la câteva ore după ce președintele Liberiei, țara cea mai afectată de acest virus, Ellen Johnson Sirleaf, a făcut apel la un control mai strict al frontierelor celor trei țări vizate de boală, pentru a împiedica reapariția virusului în zonele unde epidemia a înregistrat un regres.

Cele 28 de state membre ale UE au convenit asupra numirii unui coordonator împotriva epidemiei, în contextul în care Ebola continuă să progreseze, fiind afectate în prezent aproape 10.000 de persoane, potrivit OMS. Noul comisar al Afacerilor Umanitare, cipriotul Christos Stylianides, va coordona riposta împotriva epidemiei. Liderii europeni ar trebui să se pună de acord și asupra numărului de angajați pe care Europa este în măsură să-i trimită în țările afectate. În pofida creșterii mijloacelor acordate țărilor afectate, doar 4.700 de paturi din centrele de tratament sunt în prezent disponibile pentru a atinge obiectivul ONU de a izola 70% dintre bolnavi până la 1 decembrie. Instalarea acestor paturi și o mai bună detectare a cazurilor suspecte ar putea evita zeci de mii de noi cazuri până la 15 decembrie în Liberia, potrivit unei simulări informatice realizate în provincia Monrovia, cea mai populată din țară.

Taguri articol


12