Noi manifestări în București și alte orașe împotriva grațierii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Noi manifestări în București și alte orașe împotriva grațierii

Justiție 29 Ianuarie 2017 / 10:31 1474 accesări
Sursa foto: adevarul.ro

Sursa foto: adevarul.ro

Un nou protest împotriva proiectelor de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea codurilor penale este anunțat duminică seară, începând cu ora 17.00, în zona Universității, manifestări fiind anunțate și în mai multe orașe ale țării, dar și în diaspora.

"28.000 de oameni din Bucureşti au spus clar că nu doresc amnistia şi graţierea. Am observat că unele televiziuni manipulează fără ruşine, iar CNA-ul nu îşi face treaba. Este momentul să îi vizităm. apoi mergem la Ministerul Justiţei, iar pe drum, ne vizităm avocatul. Avem un avocat al poporului care nu lucrează pentru noi. La final, mergem la guvern. Nu vrem demisia Guvernului, vrem să îşi respecte promisiunile pentru care a fost ales. Nu să propună legi aberante care sunt în avantajul unor persoane. Duminică ne strângem la Universitate începând cu ora 17:00. Pornim în marş la ora 18:00", se arată într-un mesaj postat pe o pagină de socializare.

Până la momentul transmiterii știrii, aproximativ 8.600 de oameni și-au anunțat intenția de a participa la protestul din Capitală.

Totodată, manifestări sunt anunțate duminică seară și în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Pitești, Ploiești, Sibiu, Satu Mare, Târgu Jiu, Teleorman, Turda și Vâlcea.

Pe aceeași pagină de socializare a organizatorilor, este anunțată și o manifestație pentru luni, 30 ianuarie, la ora 09.00, în fața Ministerului Justiției, acolo unde va avea loc consultarea pe ordonanțele din justiție.

"Luni dimineaţă e o «dezbatere» la Ministerul Justiţiei pe puncte care NU sunt negociabile. Graţierea pentru fapte care includ corupţie nu e negociabilă. Nici dezincriminarea unor astfel de fapte. Hai să dezbatem şi să protestăm şi luni dimineaţă, chiar în faţă celor care se prefac că dezbat.Luni se pregăteşte un simulacru de consultare publică la Ministerul Justiţiei cu «reprezentanţii» străzii, la care dezbatere s-au anunţat că participa Becali şi Ciuvică. Vrem Justiţie, nu Circ.Încă nu au înţeles că adevărata dezbatere este în stradă, este în reacţiile presei încă independente, este în reacţiile organizaţiilor profesionale, ale altor instituţii precum DNA sau CSM, în reacţiile oricărui om îi pasă de democraţia greu câştigată, aşa cum e ea, imperfectă. Dezbaterea e în stradă, nu e circul pe care îl fac ei la televiziuni de partid, nici în circul pe care îl numesc dezbatere de la Ministerul Justiţiei", se arată în mesajul postat pe pagina event-ului.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1804 secunde