Normalitate: protocol între DSU şi Crucea Roșie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Normalitate: protocol între DSU şi Crucea Roșie
Sănătate 19 Decembrie 2016 / 16:35 235 accesări

Departamentul pentru Situații de Urgență și Crucea Roșie Română au încheiat luni un protocol de colaborare care reglementează managementul situațiilor de urgență pe tipuri de risc. "Ce va face Crucea Roșie este, în final, să completeze ce facem și noi, folosindu-se de mecanismele ei directe prin organizațiile de Crucea Roșie din toate celelalte țări membre ale UE. Există un potențial foarte mare de colaborare în acest sens și, dacă va fi nevoie, acest potențial poate să fie valorificat în cazul unor dezastre", a declarat luni șeful DSU, Raed Arafat.

Potrivit protocolului, Crucea Roșie va organiza și desfășura în comun cu DSU, respectiv cu structurile aflate în coordonarea acestuia, activități de pregătire și prevenție pentru limitarea efectelor dezastrelor la nivelul țării. "Cu siguranță vor fi cursuri de pregătire, cu siguranță vom stabili care sunt domeniile cele mai importante. Un domeniu pe care noi l-am identificat și care a fost discutat inclusiv cu Alteța Sa (principesa Margareta, președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România) este domeniul asigurării îngrijirilor populației sinistrate. Dorin să creăm capacitate și în cadrul Crucii Roșii, și în cadrul Inspectoratului General, astfel încât, dacă avem o populație sinistrată într-un număr mare, să putem să o îngrijim în cel mai scurt timp și până la refacerea totală a situației și revenirea la normalitate", a declarat Raed Arafat.

La rândul său, directorul general al CRR, Ioan Silviu Lefter, a arătat că în perioada următoare cele două instituții își vor armoniza mecanismele de alarmare, comunicare și de intervenție, astfel încât capacitatea de reacție să crească, iar populația să beneficieze de un ajutor specific cât mai eficient în cazul unor dezastre majore. "Am sesizat situații în care filialele noastre, reprezentate prin directori, nu erau invitate, de exemplu, la comisiile pentru situații de urgență. Iată că în felul acesta vor participa la toate ședințele, la toate județele tocmai pentru a asigura un mod coordonat de acțiune în cazul unui dezastru pe teritoriul țării", a mai spus Lefter.

Semnarea protocolului a avut loc în prezența principesei Margareta.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1443 secunde