Papa Francisc: Bogații sunt tot mai puțini, dar cu averi mult mai mari

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Papa Francisc: Bogații sunt tot mai puțini, dar cu averi mult mai mari

Externe 19 Noiembrie 2018 / 11:32 427 accesări

Papa Francisc a criticat creșterea inegalității dintre bogați și săraci și tratamentul migranților, spunând că lumea nu trebuie să ignore pe cei "aruncați de valurile vieții".

"Injustiția este rădăcina perversă a sărăciei", a declarat Francis la masa de duminică organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Sărăciei de Bisericii Romano-Catolică.

"Plânsul zilnic al săracilor devine mai puternic, dar nu mai auzit, fiind acoperit de vocile celor bogați. Aceștia devin din ce în ce mai puțini și mai bogați".

Francis și-a reiterat, de asemenea, sprijinul pentru migranți spunând că oamenii trebuie să acorde atenție "tuturor celor forțați să-și părăsească și casele și pământul natal pentru un viitor incert".

Remarcile sale au venit după ce sute de imigranți formând o caravană din America Centrală au fost blocați la granița SUA-Mexic și li s-a refuzat intrarea în SUA, deși Francis nu a făcut referire directă la situația din Statele Unite.

Un raport din acest an realizat de Oxfam a spus că 3,7 miliarde de oameni, sau jumătate din populația globală, nu au văzut o creștere a bogăției lor în 2017, în timp ce 82% din bogăția generată anul trecut a ajuns la cel mai bogat procent din populația globală.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2239 secunde