Papa Francisc nu are cerințe speciale pentru vizita din România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Papa Francisc nu are cerințe speciale pentru vizita din România

Religie 19 Aprilie 2019 / 17:01 1188 accesări

Doar câteva săptămâni ne mai despart până la vizita istorică a Papei Francisc în România iar modestia suveranului pontif i-a copleşit pe români. Papa nu are nicio cerinţă specială pentru vizita în ţara noastră. Papa Francisc își dorește doar să i se respecte programul de odihnă. După masa de prânz, Sfântul Părinte a cerut măcar jumătate de oră de odihnă. Pe parcursul celor două nopţi petrecute în România, Papa Francisc va fi cazat la Nunţiatura Apostolică din Bucureşti, acolo unde, în urmă cu 20 de ani, a fost cazat şi Papa Ioan Paul al II-lea. Vizita Papei Francisc în România, un eveniment istoric pentru ţara noastră, este pregătită în cel mai mic detaliu. Toţi episcopii romano- şi greco-catolici din ţară s-au adunat în apropierea Capitalei, în ultimele zile, şi au pus la punct turneul pe care Suveranul Pontif îl va avea în România timp de trei zile, la finalul lunii mai şi începutul lui iunie. Pentru vizita Papei în țara noastră s-au luat măsuri speciale de securitate. Sute de polițiști, jandarmi și agenți ai serviciilor de securitate vor avea grijă ca Suveranul Pontif să fie în siguranță. Evenimentul este supervizat și de serviciile de securitate ale Vaticanului, ai căror reprezentanți au fost deja de mai multe ori în România. După fiecare dintre vizitele din ţară, Sfântul Părinte se va întoarce cu avionul papal la Bucureşti. Potrivit reprezentanţilor Bisericii Catolice din România, pe parcursul celor două nopţi petrecute în România, Papa Francisc va fi cazat la Nunţiatura Apostolică din Bucureşti, acolo unde, în urmă cu 20 de ani, a stat şi Papa Ioan Paul al II-lea.

Pentru autoritățile din România va fi un mare test de organizare, având în vedere că Papa Francisc și-a propus să ajungă în toate provinciile istorice ale României și le va da întâlnire pelerinilor în patru locuri: la București, la Iași, la sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc și pe Câmpia Libertății de la Blaj.

Prima oprire a Suveranului Pontif, pe 31 mai, va fi la Palatul Cotroceni. Va urma o întâlnire cu Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, după care Papa va ajunge la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, unde va celebra Sfânta Liturghie.

Papa Francisc va ajunge a doua zi la Şumuleu Ciuc, unde va prezida celebrarea Sfintei Liturghii, iar de acolo va pleca spre Iaşi. Punctul culminant al prezenţei Papei în România va fi la Blaj, pe 2 iunie, acolo unde va prezida Sfânta Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri. Cei care vor să asiste la evenimentele unde va fi prezent Papa Francisc se pot înscrie online sau la parohiile de care aparţin, pâna la sfârşitul acestei luni. „Să mergem împreună” este motto-ul vizitei Papei Francisc în România, a doua pe care un suveran pontif o face în ţara noastră, după Ioan Paul al II-lea, în 1999.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1418 secunde