Parc în locul ruinelor unei stații de betoane din Mangalia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cu ajutorul fondurilor europene

Parc în locul ruinelor unei stații de betoane din Mangalia

Politică 19 Februarie 2015 / 00:00 2446 accesări

PROCES CÂŞTIGAT În urmă cu aproape doi ani, Primăria Mangalia câştiga procesul prin care solicita evacuarea staţiei de betoane deţinute de SC COMCM SA pe un teren situat în zona centrală a oraşului şi care aparţine domeniului public. Primarul Cristian Radu spunea, atunci, că a înaintat acest demers în instanţă deoarece din fosta stație de betoane nu mai rămăseseră decât niște ruine, care afectau imaginea orașului. „Mangalia este un oraș turistic și nu putem accepta ca în mijlocul lui să fie un morman de fiare vechi și moloz”, a completat edilul, care a obligat firma care a deținut stația să demoleze ruinele.

            PARC În locul ruinelor stației de betoane, Primăria Mangalia va amenaja un parc, intitulat Evergreen, care se va întinde pe o suprafață totală de 28.148 mp. Acesta va fi construit chiar lângă calea ferată ce leagă Constanţa de Vama Veche. Autorităţile locale din Mangalia spun că este un proiect futurist, cu o valoare de patru milioane de euro. Fondurile vor fi asigurate de Uniunea Europeană, iar reprezentanţii Primăriei aşteaptă acum banii pentru ca, în cel mult două luni, să înceapă lucrările. Proiectul de amenajare a parcului a fost aprobat de Consiliul Local Mangalia în şedinţa din 12 februarie. Municipalitatea îşi propune să realizeze în parc locuri de joacă pentru copii, alei pietonale, piste pentru biciclete şi role, precum şi puncte de belvedere. Spaţiul va fi destinat exclusiv recreerii, nefiind permise activităţile comerciale.

            PROCES PIERDUT Pe de altă parte, Primăria Mangalia a pierdut în instanță parcul Diana, care a fost retrocedat moştenitorilor fostului proprietar. Potrivit primarului, „parcul este situat la ieşirea din Mangalia spre staţiunea Saturn şi este singurul loc unde cetăţenii din zonă se pot plimba. Interesant este faptul că, în 2007, Primăria nici măcar nu a fost reprezentată în instanţă, în acel proces. Ca urmare, acum am fost obligaţi să retrocedăm parcul”, a spus Cristian Radu. El a precizat că, în schimb, cei care au câştigat parcul Diana în instanţă au obligația de a-l întreține, fără să-i schimbe destinația.



12