Parcul Arheologic - pândit de pisica neagră într-o zi de marți, 13!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ghinion pe linie - riscăm să returnăm banii primiți de la UE Parcul Arheologic - pândit de pisica neagră într-o zi de marți, 13!
Administrație 06 Martie 2016 / 15:17 1522 accesări 4 comentarii

În momentul de față, Parcul Arheologic (de lângă Primărie) arată mai degrabă ca un șantier plin de gunoaie și lăsat de izbeliște

În momentul de față, Parcul Arheologic (de lângă Primărie) arată mai degrabă ca un șantier plin de gunoaie și lăsat de izbeliște

În ciuda tuturor eforturilor de a-l duce la bun sfârșit, proiectul european de reabilitare a Parcului Arheologic din Constanța (cunoscut și ca Parcul de la Primărie) pare urmărit de ghinioane, ca și cum un blestem a pus stăpânire pe locul care ar fi trebuit să devină un muzeu în aer liber. Încă de la lansarea proiectului, finanțat din bani europeni, administrația a întâmpinat piedică după piedică. Mai întâi, au existat dificultăți la desfășurarea licitației privind desemnarea antreprenorului care să se ocupe de reabilitare. Procedura a fost contestată de o firmă care a pierdut, ceea ce a făcut ca proiectul să stea blocat până la soluționarea reclamației, adică aproximativ trei luni. Amânarea lucrărilor a dus la depășirea termenului-limită de finalizare a reabilitării - 31 decembrie, astfel încât contravaloarea lucrărilor nu va fi decontată integral de Uniunea Europeană (UE). Așa că și autoritățile, și constănțenii s-au resemnat cu ideea că toate lucrările efectuate în 2016 vor fi plătite din bugetul local, astfel încât proiectul să fie gata până la 30 iunie. Nu de alta, dar, dacă și acest termen este depășit, Primăria este obligată să dea înapoi și banii cheltuiți în 2015 din fondurile UE.

GHINIOANELE SE ȚIN SCAI Problemele au apărut în lanț și după începerea lucrărilor. Contestatarul care a atacat rezultatele licitației nu s-a resemnat cu ideea că a pierdut, ci și-a căutat dreptatea în instanță. Și se pare că a și găsit-o. Judecătorii Curții de Apel Constanța au decis, la sfârșitul lui ianuarie, că reclamația firmei constestatare a fost fondată și a obligat Primăria să reia procedura de achiziție. Practic, Comisia de evaluare a ofertelor trebuie să se reunească și să analizeze din nou ofertele depuse, după care să stabilească firma care va continua lucrările. În acest caz, există două posibilități: fie va fi desemnată aceeași firmă care a câștigat licitația, ceea ce înseamnă că va continua lucrările, fie proiectul va fi preluat de un alt antreprenor.

LUCRĂRI SUSPENDATE Până când Comisia de evaluare va ajunge la o concluzie, lucrările au fost sistate. Adică parcul a fost lăsat de izbeliște și nimeni nu a mai atins nicio piatră. Cât va dura această situație nici măcar autoritățile nu știu. „Este important ca procedura să fie finalizată cât mai repede, pentru a putea continua lucrările. În momentul de față, peste 40% din lucrări au fost efectuate. Ar fi păcat să rămână în stadiul ăsta. Nu vreau să fac estimări și nici supoziții, dar îmi doresc foarte mult să terminăm treaba până la jumătatea lui iunie, astfel încât să avem posibilitatea să închidem proiectul până la 30 iunie”, a declarat directorul executiv al Direcției de Programe și Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanța, Ani Merlă. Din păcate, nu putem exclude nici varianta ca proiectul să nu fie finalizat la timp, așa cum a recunoscut și primarul interimar Decebal Făgădău. În acest caz, în loc să ne mândrim cu faptul că avem un muzeu de arheologie în aer liber făcut cu finanțare europeană, vom ajunge să ne rușinăm că nici măcar banii altora nu suntem în stare să îi cheltuim.

Citește și:

Parcul Arheologic - proiect european, finanțat parțial de constănțeni

Loading...

4 comentarii

eva 21:58:29 / 06 Martie 2016
mizerie

Minunat! Dupa ce ca orasul oricum arata jalnic, tot datorita autoritatilor locale, o sa avem un parc mai putin unde sa ne putem petrece timpul in aer liber. Bine ca ne-a lasat mazare mostenire o gramada de cluburi!

citizen 07:36:37 / 07 Martie 2016
hahaha

Constanteni ,sa inteleg ca incepeti sa vedeti jegul din oras .... sa va vad la vot, ca altfel discutam discutii ...

Hollywood 10:55:16 / 07 Martie 2016
Pe bune?

Doamna Merlă este îngrijorată că nu suntem în stare să cheltuim ”nici măcar banii altora” ... hahaha! Păi normal, fiindcă n-a câștigat licitația cine trebuia să-i cheltuie, de-aia este îngrijorată. Așa se fac licitațiile la Constanța, cu cântec și descântec. Însă până la soluționarea contestației, doamnă fostă șefă la Mediu, cine vă împiedică totuși la un minimum de întreținere și curățenie în parc?

Panseluta 13:29:04 / 07 Martie 2016
Incompetenta

Nu este vorba despre vreo pisica, alba, neagra sau de alta culoare ... este vorba doar de incompetenta si bataia de joc a autoritatilor la adresa orasului si a constantenilor .... Domnule Fagadau, aveti tupeul sa candidati cumva pentru functia de primar la alegerile din acest an?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2096 secunde