Paul Scholes critică jocul practicat de Manchester United sub comanda lui van Gaal

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Premier League

Paul Scholes critică jocul practicat de Manchester United sub comanda lui van Gaal

Sport 16 Februarie 2015 / 00:00 483 accesări

Fostul mijlocaş al echipei Manchester United, Paul Scholes, a declarat că jucătorii formaţiei pregătite de Louis van Gaal practică un fotbal mizerabil, precizând că se chinuie să urmărească partidele „Diavolilor roşii”. De asemenea, fostul fundaş dreapta al formaţiei din Manchester, Gary Neville, declara la începutul sezonului că echipa arată ca una adunată dintr-un bar. „Când făceam parte din echipa lui Alex Ferguson, cel mai important lucru era să ne asumăm riscuri pentru a ne crea ocazii. Asta nu era o opţiune, era o obligaţie. În perioada în care nu mai trimiteam mingea înainte sau nu mai căutam pasa riscantă care ar fi putut deschide apărarea adversă, consecinţele erau aceleaşi. Antrenorul nu mă mai alegea pe mine. Reveneam în echipă când începeam să joc aşa cum dorea antrenor”, a scris Scholes în editorialul său din „The Independent“.

       Paul Scholes susţine că actuala echipă nu îşi asumă riscuri. „Istoria lui United a fost construită pe fotbalul ofensiv, dar asta nu însemna că nu primeam goluri sau adversarii nu aveau ocazii. De ce credeţi că United a avut unii dintre cei mai buni portari din lume de-a lungul anilor? Pentru că trimitea prea mulţi oameni în atac. Nu îmi face plăcere să spun asta, dar în acest moment mă chinui să urmăresc cu plăcere echipa lui Louis van Gaal. În acest moment, fotbalul practicat de United este mizerabil. Pentru a învinge echipa adversă, trebuie să îţi asumi riscuri în atac. Prea puţini jucători îşi asumă riscuri în actuala echipă”, a subliniat fostul internațional englez.

       Autor a 155 de goluri pentru United, Scholes critică şi trecerea atacantului Wayne Rooney în linia de mijloc. „Cei doi atacanţi, Robin van Persie şi Radamel Falcao, am senzaţia că uneori par nişte străini, în timp ce Wayne Rooney este mutat în teren pentru a-i ajuta să se acomodeze. Wayne poate juca oriunde pe teren. El este dedicat şi în majoritatea cazurilor va da cel puţin 70 la sută. În meciul cu Burnley el a terminat partida ca mijlocaş defensiv. Alteori a fost mutat pe partea dreaptă”, a conchis Scholes, care susţine că Van Gaal are o problemă dacă nu consideră că Rooney este o variantă mai bună în atac decât ceilalţi doi atacanţi.12
Pagina a fost generata in 0.1209 secunde