Preşedintele Serbiei doreşte organizarea de alegeri anticipate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Belgrad, capitala balcanică a protestelor

Preşedintele Serbiei doreşte organizarea de alegeri anticipate

Externe 26 Martie 2019 / 16:48 432 accesări

Partidul Progresist din Serbia (SNS), aflat la guvernare, şi-a exprimat dorinţa de a organiza alegeri anticipate după luni de proteste anti-guvernamentale de amploare, informează Euronews.

Preşedintele Aleksandar Vucic a declarat că liderii partidului de guvernământ sunt de acord cu această idee. Astfel, scrutinul ar putea fi organizat fie în luna iunie, fie la începutul anului viitor, potrivit unui comunicat al lui Vucic, postat pe site-ul SNS.

„Sunt autorizat de către conducerea SNS să încep discuţiile cu partenerii de coaliţie în legătură cu data alegerilor", a adăugat Vucic.

Decizia, momentan informală, a fost luată în contextul în care Serbia a intrat sâmbătă în cea de-a treia lună de proteste antiguvernamentale la care au participat mii de cetăţeni.

Aceştia acuză că preşedintele Vucic şi Guvernul se îndepărtează de democraţie, mai mulţi oficiali fiind acuzaţi că au încercat să influenţeze presa şi să îşi intimideze criticii.

În acest context, Freedom House, o organizaţie independentă care promovează democraţia şi monitorizează respectarea libertăţilor cetăţeneşti, a retrogradat Serbia în categoria statelor parţial libere.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1779 secunde