Prețul mediu al apartamentelor în Constanța a scăzut cu 1% în luna august față de luna precedentă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Analiza Storia.ro – Cum au evoluat in luna august preturile medii ale apartamentelor de vanzare din principalele orase din tara

Prețul mediu al apartamentelor în Constanța a scăzut cu 1% în luna august față de luna precedentă

Economie 09 Septembrie 2023 / 08:08 666 accesări

În luna august a.c, prețul pe metru pătrat solicitat pentru apartamentele noi de vânzare a crescut cu 3% față de aceeași lună a anului anterior, în timp ce prețul apartamentelor vechi a crescut, în medie, cu 5%, conform celor mai recente date de pe Storia.ro, platforma de imobiliare lansată de OLX. Comparativ cu luna iulie 2023, prețul solicitat pentru vânzarea apartamentelor noi și vechi a crescut cu 1%. În luna august a.c., românii au vizualizat cu 8% mai multe pagini cu anunțuri de apartamente de vânzare decât în aceeași lună a anului anterior și cu 11% mai multe pagini comparativ cu luna iulie a.c. Totodată, s-au realizat cu 4% mai multe contactări comparativ cu luna august 2022 și cu 21% mai multe contactări față de luna iulie a anului curent. Analiza a luat în calcul nouă dintre cele mai mari orașe de pe platforma de imobiliare Storia.ro.

„Atât în segmentul chiriilor, cât și în cel al vânzărilor s-au înregistrat creșteri ale cererii, iar premisele pozitive din economie ne determină să privim cu optimism spre domeniul imobiliar. Rata inflației este în continuă scădere, ajungând la un prag psihologic de o singură cifră, respectiv de 9,4% în luna iulie 2023, ratele bancare au devenit relativ constante, băncile începând să ofere credite cu dobândă fixă atractivă, iar achizițiile realizate cu bani cash sunt la un nivel ridicat și, astfel, populația este mai puțin afectată de eventualele creșteri ale dobânzilor. Câtă vreme indicatorii macroeconomici sunt stabili și cu semnale pozitive, vom rămâne optimiști cu privire la sectorul imobiliar” a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia.ro & OLX Imobiliare.

Cum au evoluat prețurile apartamentelor de vânzare în Capitală

În Capitală, prețul solicitat pentru vânzarea unui apartament nou în luna august a.c. a fost de 1.489 de euro/metru pătrat, cu o scădere de 2% față de luna august 2022 și cu o creștere de 2% față de luna iulie 2023. Prețul mediu de cerere pe metru pătrat pentru un apartament vechi a fost de 1.682 euro, o creștere de 7% față de luna august 2022, respectiv o creștere de 3% față de luna iulie 2023, aceasta fiind cea mai mare evoluție de la o lună la alta, conform celor mai recente date.

Cum au evoluat prețurile apartamentelor de vânzare laConstanța

În luna august a.c., apartamentele noi din Constanța au avut un preț de cerere de 1.684 euro/metru pătrat, cu 4% mai mare decât în aceeași lună a anului trecut și cu 1% mai mic decât în luna iulie 2023. În schimb, prețul mediu al apartamentelor vechi a ajuns la 1.560 euro/metru pătrat, cu 4% mai mare decât în august 2022.Ştiri recomandate

12