Prevenirea bolilor diareice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Prevenirea bolilor diareice

Sănătate 03 August 2010 / 00:00 390 accesări

Pentru prevenirea bolilor diareice trebuie respectate o serie de măsuri de igienă personală şi colectivă, explică şeful Biroului de Programe de Sănătate şi Educaţie pentru Sănătate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Loti Popescu. De exemplu, este extrem de importantă spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul. De asemenea, se recomandă spălarea sub jet puternic de apă a fructelor şi legumelor, consumul de apă doar din surse sigure, autorizate, verificarea termenului de garanţie şi menţinerea la rece a tuturor alimentelor, evitarea consumului de conserve mai ales în sezonul cald, evitarea consumului de băuturi neîmbuteliate, evitarea consumului de alimente care se alterează repede, a îngheţatei, mai ales în sezonul cald, efectuarea controalelor periodice (examene bacteriologice) pentru personalul care lucrează în sectorul alimentar, personalul din instalaţiile centrale de apă şi personalul de îngrijire din sectorul infantil sunt reguli de bază. În situaţia apariţiei semnelor de boală se recomandă prezentarea la medic pentru consultaţii şi tratament adecvat.

Taguri articol


12