Prevenirea cancerului de piele cu… alimente

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Prevenirea cancerului de piele cu… alimente

Sănătate 01 Mai 2010 / 00:00 505 accesări

Fructele, legumele şi cerealele integrale, cunoscute ca fiind alimente sănătoase şi consumate cu regularitate, pot lupta împotriva cancerului de piele. Datorită compoziţiei fitochimice, aceste tipuri de alimente oferă o mai bună protecţie a organismului în faţa acestui tip de cancer. Alimentele cu conţinut scăzut în grăsimi, precum şi cele care sunt bogate în fibre sunt cele mai bune pentru a îndepărta riscul cancerului de piele, căci toxinele cancerigene nu se mai pot acumula şi nu pot fi stocate prea mult timp în organele vitale. Unele studii au arătat că ceaiul verde (mai ales dacă adăugaţi lămâie la el) ajută la prevenirea cancerului de piele. Persoanele care beau cu regularitate ceai verde sau ceai negru au o şansă mai bună de a evita cancerul de piele şi nu este de neglijat nici faptul că lămâia este bogată în antioxidanţi. Fructele, de asemenea, pot proteja împotriva cancerului de piele, fiind bogate în atioxidanţi. Extractele din struguri şi rodii pot bloca inflamaţia celulelor pielii cauzate de UVB şi luptă împotriva dezvoltarii leziunilor pielii, potrivit Regimes Maigrir.



Ştiri recomandate

12