Primăria unui oraş din ţară oferă părinţilor bani pentru bone. Ce condiţii trebuie respectate şi cum este stabilită suma

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Primăria unui oraş din ţară oferă părinţilor bani pentru bone. Ce condiţii trebuie respectate şi cum este stabilită suma

Social 27 Mai 2020 / 19:41 1007 accesări

Copilul tău nu a prins un loc la grădiniţă sau la creşă? Primăria Iaşi a depus un proiect, iar părinţii care nu au cu cine să lase copilul vor primi ajutor financiar, pentru a angaja o bonă. Proiectul urmează să fie votat în şedinţa de Consiliu Local, iar dacă va trece acestea sunt regulile.

Dacă vrei să primeşti ajutor financiar, nu trebuie să ai copilul înscris la creşă sau grădiniţă. Apoi în funcţie de venitul tău, vei primi între 250 şi 710 lei, de copil pe lună. Programul se încheie cand cel mic împlineşte 6 ani.

Irina are doi copii de 2 şi 4 ani şi s-a interesat deja cum poate obţine un ajutor ca să poată merge la muncă.

„Cel mic nu a fost acceptat la creşă, iar pe cel mare nu-l pot duce momentan la grădiniţă şi m-ar ajuta. Suma este mică, pentru cât cere o bonă. Dar ca ajutor este de folos. Mai sunt persoane care vor să meargă la muncă, dar nu au cu cine lasa copiii”, spune Irina Mihăiescu.

În municipiul Iaşi sunt peste 18 mii de copii, pentru care există 4000 de locuri în grădiniţe si 950 în creşe. Ajutorul urmează să fie dat în baza unei legi, care va intra în vigoare la sfârşitul lunii. Prin urmare, initiativă poate fi împlementată de orice primărie din ţară.

Ştim deja că numarul mic al locurilor în grădiniţele şi creşele din România este o problemă. La sfârşitul lunii urmează să intre în vigoare o lege care te va sprijini financiar să plăteşti o bonă. La Iaşi urmează deja să se voteze această hotărâre în Consiliul Local. Condiţiile sunt simple: să nu ai copilul înscris la gradiniţă sau creşă şi să nu aibă mai mult de 6 ani. În funcţie de venit, părinţii vor primi între 250 si 710 lei pe lună, pentru fiecare copil. Deşi ajutorul este mic, multe mămici care nu au cu cine lăsa copilul se bazează pe el.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1541 secunde