Protest spontan la Finanțe, din cauza proiectului legii salarizării

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Protest spontan la Finanțe, din cauza proiectului legii salarizării
Social 15 Mai 2017 / 10:16 1518 accesări 0 comentarii

Aproximativ 22.000 de salariați ai sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor Publice participă luni, la un protest spontan, ca reacție la proiectul legii salarizării, se arată într-un comunicat al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe (FNSF).

Salariații din toate județele țării care protestează susțin că proiectul legii salarizării duce la tăieri de salarii și cer Ministerului Finanțelor Publice și Guvernului „revizuirea grilelor de salarizare din proiectul legii, astfel încât să fie reflectată complexitatea și importanța activității Ministerului Finanțelor Publice și unităților subordonate (ANAF, direcții generale regionale ale finanțelor publice etc.)”, se arată în comunicatul transmis.

FNSF avertizează că acțiunile de protest generate de tăierea salariilor au fost declanșate de salariați și se pot întinde pe o perioadă nedeterminată de timp, ceea ce poate duce la blocarea activității de colectare și a activităților de relații cu publicul.

„În loc ca Guvernul României să plătească 35.000 de consultanți fiscali nou angajați, cu salarii de 10.000 lei, dublu față de un salariat al sistemului Ministerului Finanțelor Publice, mai bine ar plăti decent cei 25.000 de salariați responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o investiție mai realistă, corectă și cu efecte în timp, care ar duce la atragerea și păstrarea personalului bine pregătit, care să poată face față noilor cerințe în implementarea politicii fiscale”, se mai arată în comunicat.

„Sindicatele au făcut toate eforturile ca acest conflict să nu escaladeze, însă pasivitatea autorităților în a găsi soluții i-a determinat pe salariați să reacționeze necontrolat. O prelungire a acestui conflict ar pune în pericol însăși punerea în practică a prevederilor actualului proiect al legii salarizării”, anunță FNSF.

FNSF precizează că salariații din Ministerul Finanțelor Publice și unitățile subordonate nu beneficiază de sporuri, bonusuri sau alte venituri suplimentare, fiind incompatibili cu orice altă funcție care poate aduce venituri suplimentare.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1843 secunde