Putin: Structurile anticorupție din UE, instrumente de manipulare politică

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Putin: Structurile anticorupție din UE, instrumente de manipulare politică
Externe 17 Martie 2017 / 13:04 1685 accesări 0 comentarii

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a pledat pentru intensificarea activităţilor de combatere a corupţiei, dar a atras atenţia că nu va accepta crearea unor structuri speciale anticorupţie similare cu cele din alte state est-europene, care, în opinia lui, ar avea scop "politic".

"Avem obiectivul major de combatere a corupţiei şi a infracţionalităţii în general. Acest lucru necesită acţiuni sistematice şi profesioniste în toate etapele, de la prevenirea criminalităţii la formularea de acuzaţii în instanţe. În 2016, investigaţiile procurorilor au condus la iniţierea a 3.800 de proceduri penale pentru acte de corupţie", a declarat Vladimir Putin într-un discurs rostit la o reuniune organizată de Parchetul General din Rusia.

"Scopul activităţilor Parchetului General este extrem de larg, acoperind aproape toate activităţile umane în care este reprezentat statul şi în care există reglementări. Parchetul General are rolul de a asigura respectarea legilor", a subliniat Vladimir Putin.

"După cum ştiţi, există ţări care aspiră la roluri de conducere pe plan mondial sau, ca să fiu mai precis, la dominaţie mondială, care au început să înfiinţeze aşa-numite comisii anticorupţie. Aceste instituţii guvernamentale paralele sunt folosite mai degrabă pentru un scop diferit, cel de înscenare a unor acte de manipulare în politica internă. Desigur, Rusia nu ar tolera niciodată crearea a ceva de acest fel, dar, în unele ţări, inclusiv în Europa de Est, structuri similare au fost deja formate", a spus Vladimir Putin, potrivit stenogramei discursului din 14 martie disponibilă pe site-ul Preşedinţiei Rusiei.

Preşedintele Rusiei nu a menţionat niciun stat la care ar face referire.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2711 secunde