Război pentru putere în ALDE. Tăriceanu vrea să-i dea brânci lui Constantin

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cine câștigă lupta pentru supremație? Război pentru putere în ALDE. Tăriceanu vrea să-i dea brânci lui Constantin
Politică 15 Martie 2017 / 16:37 802 accesări 3 comentarii
Deputatul Mircea Banias: „Trebuie să fim atenți la ce vom face cu ALDE, pentru că este foarte ușor să transformi un partid de 6% în două formațiuni mai mici de 2%“

Deputatul Mircea Banias: „Trebuie să fim atenți la ce vom face cu ALDE, pentru că este foarte ușor să transformi un partid de 6% în două formațiuni mai mici de 2%“

Se spune că niciodată nu iese fum fără foc. Așa că nici zvonurile că ALDE ar fi la un pas de scindare nu sunt departe de adevăr. Asta deoarece unul dintre cei doi co-președinți ai ALDE, Daniel Constantin, ar pregăti în secret ruperea partidului, în vederea realizării unei noi formațiuni alături de social democratul Victor Ponta. Deși nimeni nu s-a grăbit să confirme informația, neoficial, tot mai multă lume vorbește ba pe la colțuri, ba prin media de această problemă. Potrivit stiripesurse.ro, tot scandalul ar fi plecat de la Constantin, care a impus un protocol de consultare tripartidă la nivelul coaliţiei PSD - ALDE, nemulţumit că Tăriceanu şi președintele PSD, Liviu Dragnea, iau deciziile de unii singuri în numele actualei majorităţi parlamentare. Potrivit sursei citate, Constantin nu a ezitat să joace cartea plecării din această majoritate, dacă protocolul nu este parafat. „Considerat mai mult un apropiat al fostului premier Victor Ponta, Daniel Constantin şi gruparea foştilor pecişti sunt consideraţi drept o vulnerabilitate pentru stabilitatea actualei majorităţi parlamentare, Constantin fiind bănuit că plănuieşte, împreună cu Ponta, să creeze un pol de putere, bazat pe atragerea mai multor parlamentari, cu care să poată răsturna balanţa de putere în Parlament“, mai notează sursa citată.

DISPERAREA LUI DANIEL CONSTANTIN

Pentru ca lucrurile să nu se agraveze, Tăriceanu pregătește, la rândul său, înlăturarea cât mai rapidă a lui Daniel Constantin din conducerea ALDE. Cea mai bună metodă de a-l elimina este renunțarea la conducerea bicefală. În această idee, liderii de filiale au fost convocaţi la Bucureşti, în cadrul unei Delegaţii Permanente, pentru a stabili data Congresului unde se va face trecerea la conducerea unică. Pe de o parte, Tăriceanu și-ar dori ca acest Congres să aibă loc cât mai rapid, iar pe de altă parte, Constantin ar vrea ca întâlnirea să fie abia la toamnă. „Constantin este conştient că la viitorul Congres nu are nicio şansă să câştige cursa pentru şefia ALDE, aşa că trage de timp pentru a-şi folosi influenţa rămasă ca să-şi impună o parte din propriii oameni în posturi-cheie atât la Bucureşti, cât şi în teritoriu“, au explicat surse din interiorul ALDE pentru stiripesurse.ro. Tot în cadrul strategiei sale, Tăriceanu i-ar fi pus pe liderii fideli din teritoriu să organizeze Delegaţii Permanente Judeţene, pentru a stabili componenţa propriilor delegaţii la viitorul Congres, cât şi sprijinul acestor organizaţii pentru candidatura lui Călin Popescu-Tăriceanu la şefia partidului.

PUCIUL DE LA CONSTANȚA, PARTE A STRATEGIEI LUI TĂRICEANU?

O astfel de întâlnire a avut loc și la Constanța, unde mai mulți membri ai partidului au convocat o ședință a Delegației Permanente Județene. Pe lângă problemele organizatorice, ședința a fost și un bun prilej pentru „operarea unor modificări interne“. Pe de o parte, s-a luat decizia schimbării președintelui Organizației Municipale, George Fulina, cu Learciu George, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța. Tot în ședință, membrii Delegației Permanente au decis să-i retragă sprijinul politic consilierului județean Emil Banias (fratele deputatului Mircea Banias) și i-au dat un vot de blam deputatului Mircea Banias, președintele Organizației Județene Constanța a ALDE, în vederea demiterii acestuia de la cârma filialei. Contactat telefonic, Mircea Banias a spus că întâlnirea nu a fost statutară, deoarece doar el putea să convoace o astfel de ședință. El a adăugat că a discutat cu cei doi co-președinți ai partidului, care l-au asigurat că nu susțin măsurile adoptate de Delegația Permanentă din Constanța. Totodată, Banias a spus că nu are de gând să plece din ALDE și că tot ceea ce se întâmplă la Centru are efecte în teritoriu. „Trebuie să fim atenți la ce vom face cu acest partid, pentru că este foarte ușor să transformi un partid de 6% în două formațiuni mai mici de 2%“, a conchis deputatul. Amintim că ALDE a rezultat din fuziunea Partidului Liberal Reformator, înfiinţat de Călin Popescu-Tăriceanu, cu Partidul Conservator, înființat de Daniel Constantin.

3 comentarii

un om batran 18:11:53 / 15 Martie 2017
ce aiuriti

Pe cine dracu mai intereseaza ce fac ei acolo intre ei, ca sunt de 6% sau de 2%?!? Oamenii astia sunt seriosi, sunt ciudati, sau sunt prosti de-a binelea?!

Hollywood 06:31:28 / 16 Martie 2017
Iar Baniaș?

Băi dar nu mai scăpăm odată de căpușele astea. Plm.

Bobita 22:10:48 / 20 Martie 2017
Zic sa fim ok pina la capat.

DUPA CTIN POATE SA CONTINUE CU PALAZ CU BANIAS SI SE MAI GASESASTE CINEVA....NIMENI ASEMENI ASA ZISII SLUJBASI IN FAPT IS DOAR PT INTER PERSONALE. NIMENI NU LE VA SIMTI LIPSA CU SIGURANTA.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2549 secunde