Razie de mare amploare pe șoselele Constanței

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cu participarea a peste 100 de polițiști Razie de mare amploare pe șoselele Constanței
Eveniment 25 August 2019 / 16:09 2036 accesări 0 comentarii

Polițiștii constănțeni au acționat, în noptea de sâmbătă spre duminică, pentru depistarea și sancționarea celor aflați la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, în scopul prevenirii evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool și substanțe interzise dar și a neacordării priorității de trecere pietonilor și autovehiculelor care au acest drept.

La data de 25 august a.c., în intervalul orar 00.00-08.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța, împreună cu polițiști ai Serviciului Rutier Constanța, sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au desfășurat o acțiune de amploare pe linia prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și a faptelor antisociale. În acest context, polițiștii au organizat o razie, în municipiul Constanța, la care au participat peste 100 de polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, rutieră și ordine publică. Astfel, au fost controlate peste 1.370 de autovehicule și constatate 8 infracțiuni la regimul circulației, fiind reținute 8 permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost legitimate 1.420 de persoane, fiind aplicate 109 sancțiuni contravenționale, dintre care 83 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 22 la Legea nr. 61/1991 pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 57.520 de lei.

Iată doar câteva dintre cazurile cu care s-au confruntat polițiștii constănțeni:

- În jurul orei 00.30, polițiștii au identificat un bărbat, de 21 de ani, din Constanța, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, fiind sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul DRUG TEST, rezultatul a fost pozitiv pentru cannabis.

- În jurul orei 00.50, polițiștii au identificat un bărbat, de 23 de ani, din localitatea Valu lui Traian, județul Constanța, care a condus un autoturism, pe strada Cumpenei, fiind sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul DRUG TEST, rezultatul a fost pozitiv pentru cannabis.

- În jurul orei 02.00, polițiștii au identificat un bărbat, de 28 ani, din Constanța, care a condus un autoturism, pe strada Călugăreni, fiind sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul DRUG TEST, rezultatul a fost pozitiv pentru THC-5.

- În jurul orei 03.00, polițiștii au identificat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Portiței, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

- În jurul orei 04.00, polițiștii au identificat un bărbat, de 49 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

- În jurul orei 04.00, polițiștii au identificat un bărbat, de 28 de ani, din localitatea Comana, județul Constanța, care a condus un autoturism, pe Șoseaua Mangaliei, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În toate cauzele, polițiștii constănțeni au întocmit dosare penale. Polițiștii anunță continuarea acțiunilor pentru siguranța traficului rutier și prevenirea evenimentelor negative în trafic și în perioada următoare.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1588 secunde