“Rechinii” au uitat să muşte

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / DA-28: Gloria Bistriţa - FC Farul Constanţa 1-0

“Rechinii” au uitat să muşte

Sport 20 Mai 2006 / 00:00 1486 accesări

Formaţia pregătită de Momcilo Vukotici trebuie să mai aştepte pentru a-şi îndeplini visul de a prinde un loc în Europa, după ce a pierdut ieri cu Gloria Bistriţa, 0-1, în etapa a 28-a a Diviziei A. Mutată la Reghin din cauza lucrărilor de modernizare ale stadionului din Bistriţa, partida putea să aducă “rechinilor” calificarea în Cupa UEFA Intertoto înainte cu două runde de finalul campionatului. Dornici să-şi asigure o minivacanţă liniştită, graţie turneului naţionalei în SUA, elevii lui Momcilo Vukotici au atacat poarta lui Albuţ încă din start, dar portarul care a oprit Steaua s-a remarcat la şutul lui Voiculeţ (min.3). Şase minute mai tîrziu, Tibor Moldovan a scăpat singur, dar s-a încurcat în minge şi şutul slab a fost blocat de Albuţ. După ce Pădureţu a ameninţat pentru prima oară poarta lui Curcă (min.12), Bruncevici a deschis scorul în minutul 19 cu un şut din voleu de la 14 metri în dreapta portarului constănţean. Oaspeţii au încercat să revină pînă la pauză, dar intervenţiile disperate ale fundaşilor ardeleni şi ale lui Albuţ la şuturile trimise de Todoran şi Senin au păstrat avantajul minim de pe tabela de marcaj. Seria ratărilor din prima repriză a fost încheiată de Tibi Moldovan, a cărui lovitură de cap nu a găsit poarta.

Repriza a doua a însemnat un asalt continuu al constănţenilor, tehnicianul sîrb renunţînd la orice intenţie defensivă. Cantonaţi în jumătatea de teren adversă, Todoran şi compania au căutat cu disperare golul egalării, însă au plătit tribut ratărilor. Guriţă a trimis cu capul peste poartă, Lungu a luftat de la marginea careului mic, iar Apostu a reluat la o palmă peste transversală. Mai mult, pe final, Pădureţu ar fi putut mări avantajul gazdelor, dar şutul său s-a oprit în plasa laterală. Ultimul minut de prelungire al partidei a adus încă o mare în contul Farului, lovitura de cap al lui Lungu fiind respinsă de Albuţ de sub transversală. “Ne-am creat o sumedenie de ocazii, dar din păcate nu am reuşit să fructificăm nici una. Mai avem doar două etape pănă la final, iar obiectivul nostru rămîne calificarea în Cupa UEFA Intertoto”, a spus Tibor Moldovan.

Au evoluat formaţiile - Gloria: Albuţ - D.Matei (85 Mîndrean), A.Rus, Chibulcutean, Arbănaş - Pădureţu, Păcuraru (70 Iftodi), G.Mureşan, Tîrnăvean - Negrean, Bruncevici (79 Abrudan); Farul: Curcă - I.Barbu (70 Apostu), D.Gheară, Şchiopu (82 M.Carlos), Paşcovici - Voiculeţ (46 Lungu), Păcuraru, Senin - Guriţă, Todoran - T.Moldovan. Au arbitrat: Teodor Crăciunescu (Rm.Vîlcea), Nicolae Megheşan (Tîrnăveni), Dorin Mudura (Oradea).12
Pagina a fost generata in 0.1542 secunde