Reorganizarea sectorului juvenil, principalul punct al programului lui Gică Popescu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Alegeri FRF

Reorganizarea sectorului juvenil, principalul punct al programului lui Gică Popescu

Sport 15 Ianuarie 2014 / 00:00 541 accesări

Reorganizarea sectorului de copii şi juniori este principalul punct al programului pentru dezvoltarea fotbalului românesc al lui Gheorghe Popescu, candidat la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal. Fostul internaţional şi-a prezentat programul ieri, într-o conferinţă de presă. „Suntem prea săraci pentru a ne permite să mai pierdem chiar şi un singur fotbalist”, este unul dintre sloganurile cuprinse în programul lui Gică Popescu, iar baza fotbalului românesc este, în opinia acestuia, sportul şcolar, de unde pot fi selecţionaţi viitorii jucători ai echipelor naţionale. Competiţiile de copii şi juniori vor fi reorganizate, pentru că abordarea de către antrenori a partidelor de acest nivel este greşită în momentul actual, consideră Gică Popescu. De asemenea, Ligile a II-a şi a III-a, aflate în organizarea FRF, vor fi şi ele restructurate pentru a deveni mai atractive. Gică Popescu vrea să motiveze financiar cluburile din aceste competiţii ca să promoveze tineri jucători români. El îşi doreşte atragerea unui număr cât mai mare de sponsori şi pentru Cupa României, astfel încât premiile să devină mai atractive. O altă propunere a lui Popescu este aceea ca echipele din ligile inferioare să dispute partidele din 16-imile de finală ale competiţiei pe teren propriu.

Gică Popescu a anunţat echipa de conducere în cazul în care va câştiga alegerile, din care fac parte actualul secretar general Adalbert Kassai, directorul de competiţii Dumitru Mihalache, dar şi fostul responsabil pe probleme internaţionale Cristian Bivolaru. Anghel Iordănescu va fi director tehnic naţional, funcţie în care a fost deja numit de actualul preşedinte Mircea Sandu, iar Gheorghe Hagi, care nu va deţine nicio funcţie în cadrul FRF, se va ocupa împreună cu Iordănescu “de implementarea strategiei şi viziunii la nivel naţional”. Antrenorul echipei naţionale de tineret, Bogdan Stelea, va fi şi membru în Departamentul de dezvoltare, iar Ilie Dumitrescu va fi şeful Departamentului de strategii şi programe.

La alegerile pentru preşedinţia FRF, programate în 5 martie, şi-au anunţat candidatura până acum fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România, Răzvan Burleanu, fostul fotbalist Marcel Puşcaş şi fostul internaţional Gheorghe Popescu.12