Rochia lui Kate Middleton, o surpriză aşteptată de toată lumea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rochia lui Kate Middleton, o surpriză aşteptată de toată lumea

Monden 21 Aprilie 2011 / 00:00 856 accesări

Două miliarde de telespectatori, 1.900 de invitaţi, patru domnişoare de onoare şi două torturi de nuntă sunt o parte din detaliile cunoscute ale nunţii prinţului William, ce va avea loc pe 29 aprilie, însă marea surpriză o va constitui rochia de mireasă a lui Kate Middleton. Când „femeia de rând” Catherine Middleton va păşi pe aleea centrală de la catedrala Wesminster, la Londra, planeta întreagă nu va avea ochi decât pentru rochia pe care a ales-o mireasa, pentru că ţinuta va arăta personalitatea şi stilul acesteia, dar şi ce fel de regină ar putea fi.

Serviciile regale au reuşit până acum să păstreze secretul privind rochia de mireasă. S-a zvonit că designerul ar fi Sarah Burton, directoarea artistică a casei de modă a regretatului Alexander McQueen. Însă casa de modă britanică a dezminţit acest lucru. Site-ul de ştiri american huffingtonpost.com a pariat pe britanica Sophie Cranston, în timp ce tabloidul britanic „Daily Mail” afirmă că mireasa şi-a creat singură rochia. Secretul fiind păstrat, impactul dezvăluirii va fi maxim în momentul în care mireasa va ieşi din automobilul Rolls-Royce Phantom cu care va sosi la catedrală. În absenţa unor detalii concrete, există doar speculaţii, inspirate din nunţile precedente. Prinţesa Diana, a purtat o rochie voluminoasă, cu o trenă lungă, la nunta cu prinţul Charles, în anul 1981, însă în prezent moda cere o ţinută mai lejeră. Şi cu siguranţă Kate va dori să îşi pună în valoare silueta subţire. Totuşi, va trebui să ia în considerare şi decorul: o catedrală gotică din secolul al XIII-lea. Majoritatea experţilor cred că rochia va fi albă, o tradiţie în Europa, şi că mireasa va purta voal, poate şi o tiară, un simbol evident al monarhiei. Rămâne de aflat care este importanţa concesiunilor care vor fi făcute, în raport cu tradiţia. Kate Middleton preferă ţinutele prêt-à-porter simple şi elegante celor haute couture. Mireasa trebuie, de asemenea, să evite să fie ostentativă în aceste timpuri de austeritate. Între „prea mult” şi „insuficient”, presiuni mari vor apăsa pe umerii lui Kate.

Prinţul William nu îi va spune lui Kate destinaţia pentru luna de miere decât după nuntă. Mirele se ocupă personal de organizarea călătoriei. Luna de miere nu va putea dura mai mult de două săptămâni, pentru că prinţul trebuie să revină la unitatea sa la jumătatea lunii mai. Kate şi William s-ar putea duce în America de Sud. Alţii au sugerat destinaţii ca Iordania, Kenya sau Seychelles şi mai nou România, la Viscri. Nunta prilejuieşte şi tot felul de satire privind cum se vor distra nobilii oaspeţi ai celei mai aşteptate nunţi regale ale momentului.

Un moştenitor în aşteptare Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic de peste 59 de ani, a stabilit un record insolit, deoarece niciodată în istoria monarhiei britanice, un membru al familiei regale nu a purtat atât de mult timp ca acesta titlul de ”moştenitor prezumtiv”, a anunţat Palatul Buckingham. Fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a, în vârstă de 62 de ani, avea 3 ani atunci când a devenit primul în ordinea succesiunii la tron, acelaşi loc pe care îl ocupa şi ieri, după 59 de ani, două luni şi 14 zile. Prinţesa Elisabeta a devenit regină a Marii Britanii pe 6 februarie 1952. Prinţul Charles a doborât astfel recordul stabilit de stră-străbunicul lui, regele Edward al VII-lea. Acesta a fost desemnat ”moştenitor prezumtiv” încă de la naşterea sa, pe 9 noiembrie 1841, deoarece mama lui, regina Victoria, se afla deja pe tronul Marii Britanii. Acesta i-a succedat mamei sale, decedată pe 22 ianuarie 1901, după ce a fost prinţ moştenitor timp de 59 de ani, două luni şi 13 zile.

Moştenitorul prezumtiv este întotdeauna fiul sau fiica cea mare, în absenţa unui moştenitor de sex masculin al suveranului sau suveranei. Drepturile primului plasat în ordinea de succesiune la tron nu pot fi afectate de naşterea unor fraţi sau unor surori. În ciuda acestor reguli stricte, mulţi dintre britanici şi-ar dori ca William, fiul cel mare al prinţului Charles, să încalce normele de politeţe şi să urce pe tronul britanic în locul tatălui său. Un sondaj publicat în urmă cu o săptămână arăta că o treime dintre supuşii Majestăţii Sale şi-ar dori ca regina să abdice peste doi ani, pentru a-i lăsa tronul nepotului ei William. Un alt sondaj publicat după câteva zile a confirmat această preferinţă: 76% dintre persoanele intervievate considerau că William ar fi un rege mai bun decât tatăl lui, iar 75% dintre respondenţi erau de părere că viitoarea prinţesă Catherine ar fi o regină mai bună decât Camilla, a doua soţie a prinţului Charles.



12