România, în Liga B din UEFA Nations League

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal internaţional România, în Liga B din UEFA Nations League
Sport 25 Septembrie 2019 / 12:03 4539 accesări 0 comentarii

Federaţia Română de Fotbal a anunţat pe site-ul oficial faptul că în cadrul şedinţei Comitetul Executiv al UEFA, care a avut loc marţi, la Ljubljana (Slovenia), s-a luat decizia de a se schimba formatul Ligii Naţiunilor. În urma acestei modificări, România a urcat în Liga B din UEFA Nations League.

Liga Națiunilor UEFA va avea o nouă structură începând cu ediția 2020-2021, cuprinzând câte 16 echipe în Ligile A, B și C și şapte echipe în Liga D. Echipele vor fi repartizate pe baza clasamentului general, cel înregistrat la finalul ediției inaugurale, sezonul 2018-2019.

UEFA a decis să facă această modificare a formatului în urma unui proces de consultare care a implicat toate cele 55 de asociații afiliate UEFA și reflectă dorința de a se minimiza în continuare numărul de meciuri amicale.

În plus, prin implementarea acestui noi format se îmbunătățește corectitudinea sportivă, deoarece toate echipele din aceeași grupă vor juca ultimul meci în aceeași zi și de la aceeași oră. Formatul fazelor finale rămâne neschimbat, cele patru formații câștigătoare ale celor patru grupe din Liga A se vor întâni mai departe pentru a stabili campioana UEFA Nations League.

Noua structură a Ligii Națiunilor UEFA

LIGA A: Portugalia, Olanda, Anglia, Elveția, Belgia, Franța, Spania, Italia, Bosnia-Herțegovina, Ucraina, Danemarca, Suedia, Croația, Polonia, Germania, Islanda.

LIGA B: Rusia, Austria, Țara Galilor, Cehia, Scoația, Norvegia, Serbia, Finlanda, Slovacia, Turcia, Irlanda, Irlanda de Nord, Bulgaria, Israel, Ungaria, ROMÂNIA.

LIGA C: Grecia, Albania, Muntenegru, Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus, Cipru, Estonia, Slovenia, Lituania, Luxemburg, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Moldova.

LIGA D: Gibraltar, Insulele Feroe, Letonia, Liechtenstein, Andora, Malta, San Marino.

De asemenea, Comitetul Executiv UEFA a confirmat că tragerea la sorți pentru UEFA Nations League 2020-2021 va avea loc la Amsterdam, la 3 martie 2020, odată cu Congresul UEFA 2020.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2147 secunde