Românii plecaţi la muncă în străinătate, obligați să plătească o TAXĂ LUNARĂ în țară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Noul Cod Fiscal Românii plecaţi la muncă în străinătate, obligați să plătească o TAXĂ LUNARĂ în țară
Economie 09 Noiembrie 2017 / 10:36 1083 accesări 1 comentariu

Potrivit noului Cod Fiscal, românii plecaţi în străinătate care și-au păstrat rezidența fiscală în România vor fi nevoiţi să plătească o taxă lunară în valoare de 67 de lei. "Confirm faptul că persoanele cu rezidenţa fiscală în România, cu domiciliul în ţară, sunt obligate la plata acestei contribuţii calculată prin procentul de 5.5% din valoarea salariului minim pe economie, chiar dacă se află în străinătate. Contribuţia este de circa 67 de lei/lună, corespunzător sumei de 792 de lei pentru un salariu minim pe economie din 2016 de 1200 de lei”, a declarat consultantul financiar Adrian Benta. Potrivit noului Cod Fiscal, persoanele fizice ce nu realizează venituri şi nici nu sunt scutite de plata contribuţiei de sănătate prin efectul legii vor fi obligate să plătească contribuţii la asigurările de sănătate:

„Articolele 180-182 din noul Cod Fiscal impun plata unei contribuţii la asigurările de sănătate de către persoanele fizice ce nu realizează venituri şi nici nu sunt scutite de plata contribuţiei de sănătate prin efectul legii. Este vorba de minorii sau doamnele însărcinate care nu au venituri. În acest sens, cetăţenii români care îşi păstrează rezidenţa fiscală în ţară sunt în sfera contribuţiei la această asigurare de sănătate. În esenţă, legea nu se adreseaza numai acestor categorii de persoane ci şi altor persoane, cum ar fi cele neasigurate, dar care încasează venituri la negru, agricultorilor care nu îndeplinesc condiţia de a fi impozitati prin tranşe de venit sau persoanelor casnice ce nu sunt coasigurate”, a mai spus Adrian Benta.

Taguri articol

1 comentariu

Liviu 10:14:01 / 10 Noiembrie 2017
Cei plecati,plecati vor ramane

Tot mai multi romani vor renunta pana la urma la cetatenie,isi vor reantregi familiile in strainatate. Asa guvernele scapa de eventualii someri care ar fi romanii in caz ca s-ar intoarce,statisticile vor fi pozitive pentru politicieni. Regimurile demente de dupa lovitura de stat din 1989 fac ca Romania sa se depopuleze masiv.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.4283 secunde