Rugbystul constănțean Dumitru Papaiane va juca la CSM București

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rugbystul constănțean Dumitru Papaiane va juca la CSM București

Sport 29 Ianuarie 2017 / 15:54 553 accesări
Dumitru Papaiane a plecat de la CS Năvodari la CSM București

Dumitru Papaiane a plecat de la CS Năvodari la CSM București

Echipa CSM Bucureşti, din SuperLiga de rugby, a anunţat duminică transferul a şase jucători, printre care și internaţionalii Stelian Burcea şi Valentin Calafeteanu, ambii sosiți de la Timişoara Saracens. CSM i-a mai transferat pe Florin Gorun (CSM Ştiinţa Baia Mare), Paul Petucher (Universitatea Cluj), Dumitru Papaiane (CS Năvodari) şi George Suluaşvili, ultimul fiind un internaţional georgian de tineret.

Aflat la final de contract cu CS Năvodari, liderul Diviziei Naționale de seniori (DNS), eșalonul al doilea din rugbyul românesc, centrul Papaiane a decis să semneze cu un club din elită, care și-a propus obiective extrem de ambițioase pentru acest an. „Mă bucur pentru el că a reușit să ajungă la un club important din România. Este un jucător crescut la Liceul cu Program Sportiv din Constanța, generația 1995, fost campion național de juniori atât la rugby în 15, cât și la rugby în 7”, a declarat Virgil Năstase, antrenor la CS Năvodari și la LPS Constanța.

„Într-o echipă este bine să ai un echilibru între tineri şi jucători experimentaţi, cu leadership extraordinar. Sunt foarte fericit să am sub comanda mea jucători internaţionali. Mă bucur să văd că astăzi CSMB a făcut încă un pas pentru a deveni un club pe care jucătorii români să îl aleagă şi o echipă de care tot Bucureştiul să fie mândru. Experienţa jucătorilor care au sosit în această perioadă ne va ajuta enorm să îi creştem pe tinerii talentaţi care sunt la această echipă deja. În următoarele săptămâni ni se vor alatura alţi 6-7 jucători, străini, dar şi români”, a declarat antrenorul formației bucureștene, Michael Bradley.

Stelian Burcea este actualul căpitan al echipei naţionale de seniori, cu 64 de selecţii, și fost căpitan la campioana Timişoara Saracens în ultimii şapte ani, iar Valentin Calafeteanu a jucat de 87 de ori la prima reprezentativă. Florin Gorun şi Paul Petucher sunt doi pilieri experimentaţi, care au evoluat mai multe sezoane în SuperLiga României, în timp ce George Suluaşvili, internaţional georgian de tineret, care a evoluat pentru mai multe sezoane în Franţa, joacă pe postul de taloner. Dumitru Papaiane, în vârstă de 22 ani, este internaţional de juniori al României.12
Pagina a fost generata in 0.2023 secunde