SOS în Marea Neagră! Navă în derivă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
157 de persoane salvate SOS în Marea Neagră! Navă în derivă!
Eveniment 12 Septembrie 2017 / 18:32 1992 accesări 0 comentarii

În data de 12.09.2017, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au detectat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 32 mile marine Est Midia, care se îndrepta din apele internaţionale spre cele teritoriale româneşti, țintă confirmată de un elicopter al Ministerului Apărării Naționale, ca fiind o ambarcațiune cu multe persoane la bord, potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă primit la redacţie. Imediat Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu 2 nave de intervenţie care s-au deplasat spre ambarcaţiunea suspectă. Totodată, s-a solicitat sprijinul Marinei Militare care a participat cu o nava de intervenţie aflată în zonă.

De asemenea, au fost informate, prin intermediul Forumului de Cooperare la Marea Neagră, autorităţile de frontieră bulgare şi turce. Nava, care plutea în derivă, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor, vremea fiind nefavorabilă (vânt puternic, mare de gradul 5). Din primele date comunicate, ambarcaţiunea avea la bord mai multe persoane care se aflau în pericol. În funcţie de situaţia de la faţa locului, navele PFR au acţionat conform procedurilor internaţionale, inclusiv prin iniţierea unei acţiune de tip SAR, pentru a oferi sprijin şi asistenţă navei aflate în pericol.

Nava avea 157 de migranți la bord, aceștia fiind salvați în noaptea de marți spre miercuri din largul Mării Negre. Cei mai mulți sunt irakieni. Marea era agitată și nava, care plutea în derivă, era în pericol de scufundare. Nava cu migranţi care a eşuat pe Marea Neagră şi a fost remorcată de către ambarcaţiuni ale Poliţiei de Frontieră a ajuns în Portul Midia miercuri dimineaţă. La bord se aflau 157 de persoane, între care 56 de copii, din Iran şi Irak, ei urmând să fie supuşi în cursul acestei zile procedurilor de verificare, operaţiune care va avea loc la sediul Gărzii de Coastă. Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, nava cu migranţi care a plutit în derivă în Marea Neagră în cursul zilei de marţi, fiind remorcată ulterior de o ambarcaţiune civilă, a ajuns în Portul Midia în jurul orei 02.00, scrie news.ro.

Amintim că o navă pe care se aflau 97 de refugiaţi din Iran şi Irak, între care 36 de copii, a fost interceptată sâmbătă dimineaţă de către autorităţile române, în zona Vama Veche - 2 Mai. O a doua ambarcaţiune la bordul căreia se aflau 120 de migranţi a fost depistată în largul mării vineri noapte, iar poliţiştii români de frontieră au cerut sprijinul autorităţilor din Turcia.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3194 secunde