Spectaculos! Artiști de Cartea Recordurilor expun la Constanța! Despre ce este vorba

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Spectaculos! Artiști de Cartea Recordurilor expun la Constanța! Despre ce este vorba

Cultură 29 Iunie 2018 / 16:16 1304 accesări

România va înregistra o premieră, dar în... malluri. Artiști de Cartea Recordurilor vor ridica sculpturi spectaculoase din nisip la City Park Mall Constanța, potrivit unui comunicat de presă.

Artiștii americani vor sculpta lucrările chiar în fața vizitatorilor mall-ului, promițând o deschidere de sezon spectaculoasă și o expoziție inedită: sculpturi de clădiri din nisip. O echipă de patru artiști, condusă de celebrul sculptor american Ted Siebert, a început deja să lucreze la cele 4 opere de artă, ce vor întruchipa clădiri celebre din România și din lume.

Ted Siebert și echipa sa de sculptori dețin cel mai mare număr de recorduri mondiale din istorie, certificate de Guinness World Records - nu mai puțin de 8, printre care se numără:

Cel mai înalt castel din nisip din lume - 13,97 metri

Cea mai înaltă sculptură din nisip realizată manual, cu o lopată - 10,58 metri

Cea mai lungă sculptură în nisip - 10,5 kilometri

Campion Mondial, Nord-American și Canadian, Ted Siebert este considerat unul dintre cei mai importanți sculptori din istorie. A fost inclus în topul celor mai influenți artiști contemporani, a predat cursuri de sculptură la Colegiul de Artă și Design din Savannah, lucrează în nisip, lemn, lut, dar și pictează în ulei. Munca pentru o singură sculptură poate dura chiar și o săptămână, iar materia primă este și ea una deosebită. Pentru lucrările din mallul constănțean a fost nevoie de aducerea a 50 de tone de nisip special. Muza artiștilor este propria imaginație, iar surpriza este aceea că vizitatorii vor putea vedea cu ochii lor cum nisipul se transformă în opere de artă, pentru că cei 4 artiști vor șlefui sculpturile chiar în incintă. Aceștia nu vor folosi niciun fel de echipament sofisticat -toate sculpturile sunt realizate manual și conțin doar două elemente: nisip și apă.12