Ştampila Direcției Veterinare, patrimoniu de carmangerie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nereguli cu duiumul. Măcelărie închisă

Ştampila Direcției Veterinare, patrimoniu de carmangerie

Eveniment 16 Martie 2013 / 00:00 2839 accesări

După startul dat de specialiştii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa care au descoperit şi confiscat, miercuri, 470 de kg de carne fără acte de provenienţă şi fără avize sanitar-veterinare, autorităţile constănţene au descins din nou, vineri dimineaţă, la sediul carmangeriei amenajată la parterul unui bloc de locuinţe din zona Gării Constanţa. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa spun că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu reprezentanţii Gărzii Financiare au efectuat o percheziţie la sediul societăţii şi au găsit 2.541 kg carne, de diferite sortimente, înscrisuri şi ştampile aparţinând altor societăţi. Mai mult, printre ştampilele care nu ar fi trebuit să fie în posesia administratorului se afla şi o ştampilă a DSVSA Tulcea. Acest fapt a ridicat şi mai multe suspiciuni cu privire la calitatea mărfii găsite în frigiderele carmangeriei. „Acea carne era deţinută în mod nelegal. Pentru că nu aveau mandat să spargă uşa, cei de la DSVSA s-au retras şi au chemat Garda Financiară şi Poliţia. Joi seară ei au intrat în măcelărie şi au găsit o tonă de carcase de porc, mici, şi alte sortimente. Există suspiciunea că această carne ar fi putut fi veche. Camera frigorifică a fost sigilată iar cei de la DSVSA au ridicat joi şi vineri probe pentru a stabili calitatea ei“, a declarat prefectul Constanţei, Eugen Bola.

EXPERTIZE Reprezentanţii DSVSA Constanţa spun că sechestrul asupra cărnii va fi menţinut până când vor avea rezultatul analizelor. „Echipele de medici au prelevat probe de la toate sortimentele şi vom urmări încărcătura bacteriologică a acestora şi nivelul de prospeţime“, a adăugat purtătorul de cuvânt al DSVSA, Corina Ivanciu. În acelaşi timp, avocatul administratorului carmangeriei susţine că problemele au apărut doar pentru că unitatea a fost închisă. „A fost găsită carne de vită, porc, pui şi curcan. Majoritatea mărfii era în termen de garanţie şi cu valabilitatea în regulă. Nu pot să mă pronunţ însă cu privire la existenţa documentelor de provenienţă. Au găsit totuşi nişte pui, un peşte şi foarte puţine kilograme de marfă care nu aveau etichete pe ele. Deci nu putem spune dacă erau în garanţie sau nu. Cert este că o parte din marfă este peste termen pentru că locaţia a fost închisă“, a susţinut Adrian Avram, avocatul administratorului carmangeriei. Aceeaşi variantă a fost susţinută şi de soţul administratorului firmei, Răzvan Dimoftache, în ziua în care a fost călcat de autorităţi. „Nu este nimic ilegal. Vom vedea ce vor găsi organele de control, iar dacă suntem nemulţumiţi probabil că vom face contestaţie în instanţă, care va rămâne să stabilească cine are dreptate“, spunea la acea dată Dimoftache.

Taguri articol


12