Stelian Ion: grupurile infracţionale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Stelian Ion: grupurile infracţionale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani

Politică, Justiție 26 Februarie 2021 / 20:50 3046 accesări

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, vineri, la bilanţul activităţii DIICOT pe 2020, că grupurile infracţionale ''trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani''.

"Trebuie să lucrăm la blocarea fluxurilor de bani şi apoi la recuperarea prejudiciilor şi produsului din infracţiuni, deoarece grupurile infracţionale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani", a afirmat Stelian Ion, citat într-un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Justiţiei.

De asemenea, a arătat ministrul, o foarte bună măsură o reprezintă constituirea structurii de combatere a traficului de persoane, "un flagel care s-a extins în ultimii ani şi care trebuie combătut cu toate mijloacele disponibile".

"Abordarea cauzelor de trafic de persoane, dar şi de trafic de droguri şi criminalitate informatică trebuie să aibă în vedere şi componenta de spălare a banilor, fiind o continuare firească a activităţii unor grupări criminale care obţin venituri din aceste infracţiuni", a adăugat Stelian Ion.

Ministrul a recomandat ca spălarea banilor să fie prevăzută ca prioritate operaţională, arătând că infractorii români şi grupările din care fac parte, care acţionează în spaţiul european şi nu numai, trimit bani în ţară pentru a fi "spălaţi".

Toți acești bani și bunurile care sunt achiziționate trebuie să facă obiectul unor măsuri de indisponibilizare și, ulterior, de confiscare.

Ministrul Justiției le-a mulțumit procurorilor DIICOT pentru eforturile depuse în anul care s-a încheiat și i-a felicitat pentru rezultatele obținute, în condiţiile în care activitatea DIICOT şi a unităţilor de parchet, în general, a fost îngreunată şi de pandemia de coronavirus.

Totodată, le-a reamintit că vor găsi întotdeauna în Ministerul Justiției, cât timp se va afla la conducerea instituției, un sprijin onest în încercarea de a construi un mediu mai sigur pentru societatea românească.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1205 secunde