SUA cred că Rusia trebuie să aleagă între cooperare și competiție. Fără alte replici

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SUA cred că Rusia trebuie să aleagă între cooperare și competiție. Fără alte replici

Externe 10 Aprilie 2017 / 16:35 352 accesări
Herbert McMaster, consilier prezidențial pentru Siguranță Națională

Herbert McMaster, consilier prezidențial pentru Siguranță Națională

Moscova trebuie să decidă dacă își dorește o relație de cooperare sau una de competiție cu Washingtonul, a declarat Herbert McMaster, consilier prezidențial pentru Siguranță Națională, adăugând că Rusia poate fi parte a soluției sau poate să continue campania de subminare a intereselor occidentale. Oficialul american a declarat pentru postul de televiziune Fox News că relațiile ruso-americane "sunt în funcție de ceea ce își doresc rușii", informează agenția de știri Tass. "Vor o relație de competiție și potenţial conflictuală? Nu văd ca asta să fie în interesul rușilor. Ori vor o relație în care să găsim puncte de cooperare în interesul ambelor părți?", a completat McMaster. Consilierul prezidențial a adăugat că Rusia "poate fi parte a soluției sau poate să continue ceea ce a fost o campanie foarte sofisticată de subminare a intereselor occidentale și o campanie de subminare și intervenție în favoarea unui regim criminal în Orientul Mijlociu".

McMaster a sugerat că Statele Unite au două scopuri majore în Siria, anume să elimine rețeaua teroristă Stat Islamic și să îndepărteze de la putere regimul președintelui Bashar al-Assad. "Este foarte dificil de înțeles cum o soluție politică ar putea rezulta din continuarea regimului Assad", a declarat oficialul american pentru Fox News Sunday. "Nu spunem că noi suntem cei care vor face această schimbare. Ce vrem să spunem este că alte țări ar trebui să-și pună niște întrebări serioase. Rusia ar trebui să se întrebe… De ce susținem acest regim criminal care comite crime în masă împotriva propriului popor?", a precizat consilierul prezidențial. McMaster a mai adăugat că Rusia ar trebui să se întrebe cum de nu a știut că Siria pregătește un atac cu arme chimice, în condițiile în care avea consilieri militari la baza aeriană siriană de unde se presupune că a fost lansat atacul chimic.

Oficialii Administrației Trump au oferit mesaje confuze în legătură cu scopul implicării Statelor Unite în conflictul din Siria. Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, declara recent că "printr-un proces politic poporul sirian va avea posibilitatea să decidă soarta lui Bashar al-Assad", adăugând că Washingtonul nu urmărește schimbarea regimului de la Damasc.

Taguri articol


12