SUA vor interzice descărcările de TikTok și WeChat în 48 de ore

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SUA vor interzice descărcările de TikTok și WeChat în 48 de ore

Tehnologie 19 Septembrie 2020 / 17:54 2241 accesări
Foto : 123RF

Foto : 123RF

TikTok și WeChat vor fi interzise din magazinele de aplicații din SUA începând de duminică, cu excepția cazului în care președintele Donald Trump este de acord cu un acord de ultim moment.
Departamentul Comerțului a declarat că va interzice oamenilor din SUA să descarce aplicațiile de mesagerie și partajare video prin orice magazin de aplicații de pe orice platformă.
Administrația Trump spune că companiile amenință securitatea națională și ar putea transmite datele utilizatorilor către China.
Dar China și ambele companii neagă acest lucru.
WeChat se va închide efectiv în SUA duminică, dar oamenii vor putea folosi TikTok până în 12 noiembrie, când ar putea fi, de asemenea, complet interzis.

TikTok a declarat că a fost „dezamăgit” și nu a fost de acord cu departamentul de comerț, spunând că s-a angajat deja la „niveluri fără precedent de transparență suplimentară” în urmapreocupărilor administrației Trump.
"Vom continua să contestăm ordinul executiv nedrept, care a fost adoptat fără un proces adecvat și amenință să priveze poporul american și întreprinderile mici din SUA de o platformă semnificativă atât pentru o voce cât și pentru mijloacele de trai."
Tencent - proprietarul WeChat - a declarat că restricțiile anunțate sunt „nefericite”, dar a spus că vor continua discuțiile cu guvernul SUA „pentru a obține o soluție pe termen lung”.


Ordinul de interdicție din partea Departamentului Comerțului urmează ordinelor executive ale președintelui Trump semnate în august. Companiilor americane le-au fost acordate 45 de zile pentru a nu mai lucra cu nici una dintre companii chineze.
Dacă un parteneriat planificat între firma tehnologică americană Oracle și proprietarul TikTok ByteDance este convenit și aprobat de președintele Trump, aplicația nu va fi interzisă.

Trump a declarat vineri reporterilor că crede că ar putea exista o înțelegere pentru TikTok „rapid”, adăugând că, în timp ce SUA au nevoie de „securitate din China”, TikTok a fost „o companie uimitoare, foarte populară”.
„Poate putem păstra mulți oameni fericiți, dar avem siguranța de care avem nevoie”, a spus el.

Citește toată știrea pe bbc.com

Taguri articol
TiktokWeChatSUA


12