Ţări ocolite de pandemie îşi vând paşapoartele bogaţilor din state lovite de COVID-19, pentru a le asigura libera circulație

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ţări ocolite de pandemie îşi vând paşapoartele bogaţilor din state lovite de COVID-19, pentru a le asigura libera circulație

Externe 02 August 2020 / 10:07 708 accesări

În lume încă mai există ţări în care pandemia COVID-19 nu a reuşit să intre. Iar ca în orice criză economică, atunci când apare oportunitatea unei afaceri înfloritoare, mulţi profită de ea.

Astfel, milionari ale căror ţări de origine se confruntă cu o situaţie sanitară critică din cauza COVID-19 îşi cumpără paşapoarte din țările în care pandemia nu există, pentru a se deplasa liber, scrie ziarul francez Le Monde.

Cu cât preţiosul ”sesam” permite să se călătorească mai uşor, cu atât mai scumpă este procurarea lui.

Ciprul este printre cele mai căutate țări, având în vedere că pe insula mediteraneeană cu 1,2 milioane de locuitori s-au înregistrat 1.000 de contaminări cu noul coronavirus.

În vederea obţinerii unui paşaport cipriot, sunt necesare investiţii imobiliare în valoare de două milioane de euro, potrivit News.ro.

Paşaportul Vanatu, în schimb, este mai simplu şi mai puţin costisitor de obţinut. Este necesar un cec în valoare de 130.000 de euro. Documentul este eliberat într-o lună.

Oamenii de afaceri care călătoresc regulat în China, sunt destul de tentaţi. Însă au un cusur major - nu pot sta mai mult de şase luni.

Toate operaţiunile se desfăşoară în cea mai mare discreţie.

În Kuwait şi Iordania, dar şi în alte ţări, compania Sununu Advisors a încheiat parteneriate cu bănci, pentru a găsi viitori clienţi.

Inclusiv Olanda a intrat în acest cerc, scrie Le Monde, oferind o ”viză de aur” în schimbul unei investiţii de 1,25 milioane de euro într-un start-up. Investitorul are posibilitatea să fie naturalizat după cinci ani.

Criza turismului a refăcut cărţile în Insulele Caraibe. Santa Lucia a emis obligaţiuni fără dobândă şi paşaport gratuit. În schimbul unei investiţii în valoare de 250.000 de dolari pe o perioadă de şase ani, se poate obţine al doilea paşaport pentru cineva apropiat.

Barbados a făcut să se vorbească despre ea, după ce a încercat să atragă străini pe care i-a invitat să muncească de la distanţă pe insulă, cu o viză de un an.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2897 secunde