Taxă de intrare în capitală impusă mașinilor care nu au număr de București și Ilfov

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Taxă de intrare în capitală impusă mașinilor care nu au număr de București și Ilfov Autoturismele fără Euro 3, INTERZISE în centru
Administrație 14 August 2019 / 11:08 3026 accesări 4 comentarii

Gabriela Firea a anunţat, miercuri, un proiect prin care, de la 1 ianuarie 2020, maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală doar după plata unei viniete. Maşinile sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei.

"Astăzi vă voi prezenta un proiect pe care îl lansăm în dezbatere publică, în consultare publică, de astăzi va fi publicat şi pe site-ul Primăriei Generale, dar mi s-a părut normal ca primarul general să explice ideile principale ale acestui proiect, care vizează reducerea poluării. Aşa cum ştiţi, ne aflăm pe un loc neonorant în ceea ce priveşte poluarea, la nivelul ţărilor Uniunii Europene suntem pe locul 6, este un fapt îngrijorător", a declarat Gabriela Firea.

Primarul a anunţat introducerea unei viniete pentru maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov.

"Autoturismele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti şi zona metropolitană, adică judeţul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală, vor trebui să facă dovada că şi-au achiziţionat o vinietă pe Bucureşti, Oxigen B unde B vine de la Bucureşti, care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 19 milioane. Celelalte intervale vor fi prezentate de către directorii de specialitate. Mă refer la maşini înmatriculate în celelalte judeţe şi în alte ţări, inclusiv Bulgaria", a spus Gabriela Firea.

Totodată, maşinile sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei.

"Cât priveşte aceste autoturisme neînmatriculate în Bucureşti sau Ilfov, dar care au un grad mare de poluare, adică Non-Euro, Euro 1 şi Euro 2, acestea nu vor avea acces în centrul Capitalei. Directorul Direcţiei Transporturi va prezenta perimetrul la care mă refer, zona care este cea mai poluată şi care ne aduce cele mai multe neplăceri din punct de vedere al sănătăţii populaţiei. În ceea ce priveşte autoturismele înmatriculate în Bucureşti şi în zona metropolitană Ilfov, acestea vor avea accesul interzis dacă sunt poluante de asemenea în zona centrală începând cu 1 ianuarie 2020, adică peste câteva luni, şi mă refer la maşinile Non-Euro, Euro 1 şi Euro 2, iar autoturismele Euro 3, chiar dacă sunt înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov, vor trebui să plătească o vignetă, vigneta Oxygen C, acest C- de la Centru", a completat edilul.

Nicuşor Dan,despre introducerea vinietei în Capitală:Un gest de imagine, cu un impact nesemnificativ

Nicuşor Dan a afirmat, miercuri, că măsurile anunţate de Gabriela Firea, prin care maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti/Ilfov vor putea intra în Capitală doar după plata unei viniete, reprezintă un gest de imagine al primarului general, având un impact nesemnificativ asupra traficului.

„După 3 ani, Firea descoperă că Bucureştiul este poluat şi supraaglomerat. Măsurile propuse azi sunt un nou gest de imagine, cu impact nesemnificativ atât asupra traficului cât şi asupra poluării. Adevăratele măsuri pentru reducerea traficului şi a poluării sunt: şoseaua de centură, parcările "Park and Ride", o strategie de management a locurilor de parcare pentru tot oraşul, un adevărat sistem de management al traficului, benzi unice pentru transportul în comun. Din păcate, pe niciuna din aceste componente esenţiale ale programului electoral al Gabrielei Firea nu s-a făcut niciun progres notabil”, a scris deputatul Nicuşor Dan, pe Facebook.

Loading...

4 comentarii

Constantean 18:09:36 / 14 August 2019
Mircea fate ca lucrezi

Dar masinile care sunt inmatriculate in Bucuresti si Ilfov nu polueaza atunci cand intra in alte judete ?Ele nu trebuie sa plateasca rovineta atunci cand polueaza in Constanta s-au in Frecatei ?Asa ca luand exemplul lui Firea toate localitatile vor face la fel .Ce inseamna si prostia mai fratilor .Hai sa vorbim sa ne aflam in treaba .Intrii in Fetesti ,taxa ,intrii in Ciocanesti taxa ,samd .

Dan 14:09:14 / 15 August 2019
OK!

Bravo, o masura care ar trebui aplicata urgent si in Constanta, care este sufocata de masinile din alte judete care au invadat orasul...sau, si mai bine, le-am interzice total intrarea in oras...sa se duca unde vad cu ochii si sa ne lase in pace! Ne-am saturat de toti sarampoii care ne ocupa spatiul cu nesimtirea lor! O idee : pasaport pentru intrarea in Dobrogea!

Cristian 17:01:20 / 15 August 2019
Cand ai vid in CAP si ai o functie publica !!!

Ce legatura are vinieta cu poluarea, probabil aceasi cu pomul de craciun in capul Gabrielei?!?!! Pai in cazul asta Constanta ar trebui sa raspunda la fel si sa vedem toate auto cu leasing de BUC samd cum o sa le cada, toate auto venite in vacante sau cei care si-au facut case si vile pe la noi pe litoral ? Si ce fac cei cu auto euro 3 din BUC, o sa fie expulzati sau gen tu stai in BUC da parchezi la marginea BUC. Pai asa se lupta contra poluarii ? De ce nu subventioneaza si obliga in acelasi timp cei cu EURO inferior in asa fel incat sa-si poata si permite sa-si schimbe auto cu unul corespunzator ca nu toata lumea are bugetul lu Cabitza... S-a dat legea ca statul subventioneaza achizitionare unui hibrid sau electrica dar in asa fel incat singurele modele care ar intra in parametrii legii sunt exact cele mai scumpe modele ...

Yo 23:27:58 / 15 August 2019
Taxa pe ...prostie

Mai "duamna" Gabi, si cu banii de pe aceasta taxa ce faci? Ca mai mult ca sigur nu instalezi filtre de aer, plantezi pomi sau ceva sa atenueze poluare. Bun, primaria incaseaza banii, dar cu acesti bani ce se va face? Concret, ai vre-un plan? Sau vb precum toti politicienii in necunostinta de cauza? Hai sa mai punem o taxa, taxa pe prostie si cred ca am scoate tara din necaz ca ar fi multi contribuabili (noi astia care va votam din 90 pana azi si pentru care nu ati facut NIMIC, dar absolut NIMIC pana acum). Padurea se duce la termita aia nenorocita de austriac iar guvernul corupt se face ca nu vede. Nemernicilor.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1978 secunde