Teatrul „Oleg Danovski“ începe stagiunea 2013 - 2014

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Din 14 septembrie

Teatrul „Oleg Danovski“ începe stagiunea 2013 - 2014

Cultură 04 Septembrie 2013 / 00:00 813 accesări

Ca în fiecare an, după o vară toridă şi o vacanţă binemeritată luată atât de artişti, cât şi de public, toamna se numără... spectacolele, teatrele îşi redeschid, pe rând, stagiunile, iar viaţa culturală se animă mai mult decât în oricare altă perioadă. Artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet (TNOB) „Oleg Danovski” revin, de mâine, în sala de spectacole, pentru a începe repetiţiile la reprezentaţiile cu care vor delecta melomanii, dar şi iubitorii dansului în poante, în debutul stagiunii 2013 - 2014.

„MY FAIR LADY”, ÎN DEBUTUL NOULUI SEZON Directorul TNOB, soprana Daniela Vlădescu, a anunţat, ieri, că noul sezon teatral ia startul oficial pe 14 septembrie, de la ora 19.00, cu unul dintre spectacolele cele mai îndrăgite din repertoriu, musicalul „My Fair Lady”, de Frederick Loewe. Primul spectacol al noii stagiuni va readuce în faţa publicului constănţean, în roluri solistice, o serie de artişti cunoscuţi, precum: Lucia Mihalache, Liviu Manolache, Lică Gherghilescu, Mihnea Lamatic, Cristina Oprean sau Gabriela Dobre. Spectacolul se va desfăşura sub bagheta dirijorală a maestrului Gheorghe Stanciu.

CONCERT DE GALĂ „BLACK SEA” Stagiunea va continua pe 20 septembrie, tot de la ora 19.00, cu concertul de gală al Concursului de dirijat „Black Sea” - Conducting Competition, ediţia a II-a, programat să se desfăşoare în perioada 16-20 septembrie. Concertul va fi susţinut de orchestra TNOB şi dirijorii laureaţi.

„TRAVIATA” Constănţenii sunt invitaţi pe 22 septembrie, de la ora 19.00, la operă. „Traviata” de Giuseppe Verdi este, cu siguranţă, unul dintre titlurile care vor suscita interesul melomanilor, în rolurile principale putând fi urmăriţi, printre alţii, Roxana Bageac, Doru Iftene şi Cătălin Ţoropoc. La pupitrul orchestrei TNOB se va afla dirijorul american Eugene Lee.

SEARĂ CAMERALĂ CU TRIOUL TOMIS Pe 25 septembrie, cu începere de la ora 19.00, în foaierul teatrului este programată o seară camerală ai cărei protagonişti vor fi membrii trioului Tomis.

Seara următoare le aparţine iubitorilor de balet, care vor putea urmări, tot începând cu ora 19.00, spectacolul „Don Quijote”, avându-i ca solişti pe: Eliza Maxim, Sergiu Dan - debut, Amalia Mîndruţiu şi Horaţiu Cherecheş.

Potrivit managerului TNOB, Daniela Vlădescu, luna spectacolelor continuă, pe 25 septembrie, cu un Concert simfonic cu partituri de Brahms, Beethoven sau Schubert, dirijor fiind Rafael Rodriguez din Costa Rica, iar solist - Mitică Feraru. De asemenea, pe 29 septembrie este programată opera „Don Giovanni”, de Wolfgang Amadeus Mozart.

PREMIERA „TURANDOT”, ÎN NOIEMBRIE La finalul unei binemeritate vacanţe, care a urmat unui lung şi obositor, dar încununat de succes turneu în Germania, precum şi participării la Festivalul „Opera Nights” de la Hunedoara şi Deva, artiştii TNOB reiau, de mâine, repetiţiile pentru opera „Turandot”, de Puccini. Spectacolul va avea premiera pe 26 noiembrie, în debutul mult-aşteptatului Festival Internaţional al Muzicii şi Dansului, ajuns la cea de-a 39-a ediţie.12