Tornade ucigașe în Mexic și Texas

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fenomene meteo extreme

Tornade ucigașe în Mexic și Texas

Eveniment 27 Mai 2015 / 00:00 2184 accesări

Astrologii au anunțat că, în perioada 25-29 mai, pe cer are loc o aliniere pe cât de rară și spectaculoasă, pe atât de periculoasă pentru omenire între Lună, Marte și Venus. Spectacolul ceresc este evenimentul astronomic al anului, mai ales că orbitele planetelor pot fi vizibile cu ochiul liber. Cu toate acestea, aliniamentul reînvie predicţii din mitologia antică, ce avertizează că fenomentul straniu va avea urmări întunecate şi sinistre. Bizarul eveniment este asociat cu ceea ce unii spun că va fi Sfârșitul Lumii. De asemenea, în trecut, un aliniament de acest gen a precedat fenomenul de ”lună în sânge”, eveniment despre care se spune că marchează cea de-a doua venire a lui Hristos. Biblia avertizează că ”soarele se va preface în întuneric şi luna în sânge, înainte de marea şi teribila zi în care Domnul va veni”. O aliniere similară din mai 2011 a coincis cu un val de furtuni severe, inundaţii şi tornade pe teritoriul Americii.

Acest fenomen astral prevestește, potrivit unora, cutremure de intensitate mare, dar și fenomene meteo extreme. Așa se explică probabil faptul că în SUA și Mexic au avut loc atât furtuni violente, cât și căderi masive de precipitații, cu inundații și distrugeri masive. Luni, o tornadă produsă la Ciudad Acuna, în nordul Mexicului, a provocat moartea a 13 persoane şi rănirea altor 230, au anunţat autorităţile locale, care au precizat că operaţiunile continuă, în vederea găsirii altor victime, relatează NBC News. Sute de case au fost avariate sau distruse şi numeroase maşini sunt sub ruine la Ciudad Acuna, un oraş de peste 180.000 de locuitori din statul mexican Coahuila, situat la graniţa cu SUA.

Vremea capricioasă afectează şi sudul SUA, în special statul Texas. Cel puţin trei persoane au murit în urma inundaţiilor provocate de ploile abundente din Texas şi Oklahoma. Luni, o tornadă care a traversat un oraş din centrul statului american Texas a distrus patru case şi a provocat moartea unei persoane, relatează ”USA Today”. Furtuna a afectat o suburbie situată la 90 de kilometri nord-est de Austin. Un bărbat a murit atunci când locuinţa lui a fost distrusă, iar alte patru persoane au fost rănite. Această tragedie are loc în timp ce 12 persoane sunt date dispărute după ce casa de vacanţă în care se aflau a fost luată de ape, în urma inundaţiilor care au afectat regiunea, la sfârşitul săptămânii trecute. Ploile au fost însoţite de descărcări electrice, grindină, tornade şi au provocat inundaţii care au distrus peste 350 de case, lăsând fără locuinţe 1.000 de persoane. Serviciul Naţional de Meteorologie a declarat situaţie de urgenţă din cauza inundaţiilor în Harris County, în timp ce o furtună s-a abătut asupra zonei Houston. Alte furtuni sunt aşteptate în Oklahoma şi Texas, însoţite de ploi, grindină şi tornade.12
Pagina a fost generata in 0.1531 secunde